Shuttel

Binnen onze organisatie maken wij gebruik van Shuttel. Shuttel bestaat uit: een kaart, een portal en een app. Deze mobiliteitskaart geeft jou toegang tot vele vormen van vervoer in Nederland. Hierdoor kun je zelf elke dag kiezen welke manier van reizen jou het beste uitkomt. Je kunt gebruikmaken van trein, bus, tram en metro, maar ook van een OV-fiets. In jouw persoonlijke portal zie je van welke mogelijkheden jij gebruik kunt maken. Daarnaast declareert elke medewerker de zakelijke reiskosten en de woon-werk reiskosten via Shuttel.

Wat kun je met Shuttel en hoe werkt het?

Bij je indiensttreding bij Vebego Facility Solutions ontvang jij de Shuttel kaart op je woonadres met een instructie hoe je de kaart moet activeren. Wanneer je de kaart hebt geactiveerd en de producten hebt opgehaald werkt de Shuttel kaart precies hetzelfde zoals je gewend bent met een gewone NS-kaart. Maar met een groot voordeel je hoeft je nooit zorgen te maken of er wel saldo op je kaart staat: je Shuttel mobiliteitskaart is altijd opgeladen, een OV-reis voorschieten is niet meer nodig. De rit komt automatisch in je Shuttel portal en app. Jij geeft vervolgens gemakkelijk, achteraf, aan dat het een woon-werk reis, een zakelijke reis of een privé reis was in de Shuttel portal of app.

Reizen met eigen vervoer

Gebruik je voor woon-werkverkeer of zakelijk reizen eigen vervoer en wil je dit declareren, dan gebruik je de Shuttel portal of app voor het vastleggen van je afgelegde kilometers. Zowel de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer als de eventuele reiskosten die je maakt voor zakelijke kilometers worden maandelijks achteraf bij je salaris uitbetaald. Je krijgt 0,19 eurocent per kilometer, maandelijks netto bij je salaris. We vergoeden maximaal 50 kilometer per enkele reisBen je na 1 januari 2014 in dienst gekomen en is je woon-werkafstand minder dan 10 kilometer enkele reis? Dan ontvang je geen vergoeding woon-werkverkeer. Heb je beschikking over een leaseauto? Dan kom je uiteraard ook niet in aanmerking voor een reiskostenvergoeding.

Shuttel kaart voor privé reizen

Je kan Shuttel ook gebruiken voor privé reizen maar let op: deze transacties worden ingehouden op je salaris. Je geeft in de Shuttel app gemakkelijk, achteraf, aan dat de reis privé was. Dan wordt de transactie op je volgende salaris ingehouden. 

Shutterstock 313679195 Edit 1.D22.2E16d0ba.Fill 1350X600.A793e9
;