Statushouders Vebego Groen iedereen doet mee participatie inclusiviteit

Statushouders aan het werk

Vebego Groen heeft meerdere statushouders in dienst. Zij zijn erg gemotiveerd om te werken, maar een aantal elementen maakt het lastig om een duurzame arbeidsrelatie op te bouwen. Waaronder het niet spreken van de Nederlandse taal en het ontbreken van vakkennis of een rijbewijs, waardoor ze niet in staat zijn om zelfstandig aan het werk te gaan. Vaak speelt er een hoop in hun privésituatie, waardoor de statushouder moeite heeft zich duurzaam te richten op zijn eigen werkende carrière.

Vebego Groen heeft een traineeship ontwikkeld voor een succesvolle inburgering van de statushouders. Het traineeship omvat een fulltime ontwikkelprogramma van 1 jaar bestaande uit 5 modules; een combinatie van vakinhoudelijke trainingen, werknemersvaardigheden en maatschappelijke vaardigheden. De begeleiding wordt gedaan door een team bestaande uit een voorman, een projectregisseur en een jobcoach. 
Een succesvolle aanpak voor een stabiele basis.

Diverse gemeenten maken gebruik van de mogelijkheid om statushouders het traineeship te laten doorlopen bij Vebego Groen. Een win-win situatie voor alle betrokkenen!

 

Meer blogs

Zandbeek Vebego 3238

Groeien door juiste begeleiding & coaching

< 1 min.
Groeien door juiste begeleiding & coaching
Gelukkig Vitaal (2)

Vitaal gezonde collega's

< 1 min.
Vitaal gezonde collega's
Vebego Groen Kansrijk In De Wijk Inclusiviteit Participatie

Iedereen doet mee via 'Kansrijk in de Wijk'

< 1 min.
Iedereen doet mee via 'Kansrijk in de Wijk'