B Corp-certificering

Positieve impact maken. Om zoveel mogelijk aanpakkers aan het werk te krijgen. Dat is de missie van Vebego Participatie. Met als resultaat dat we onszelf een B Corp organisatie mogen noemen. Ontdek zelf hoe wij ons inzetten.

Naar Vebego Participatie
Bekijk het certificaat
Participatie B Corp

Wat is B Corp-certificering?

Een B Corp-certificering (Benefit Corporation) is een internationaal erkend certificaat voor bedrijven die zich inzetten voor mens en milieu, en een positieve impact willen maken. Om als bedrijf in aanmerking te komen, wordt er gekeken naar hoe de gehele bedrijfsvoering positieve bijdrage levert aan de medewerkers, de klanten, het milieu en de maatschappij. Bedrijven moeten hiervoor een B Impact Assessment invullen, een uitgebreide vragenlijst waar ze minstens 80 punten moeten behalen. Het Assessment hebben we behaald, waardoor Vebego Participatie een B Corp-certificering heeft. Als onderdeel van al onze certificaten en keurmerken.

Wat doen we?

Vebego Participatie wil zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (wij noemen ze aanpakkers) voorzien van werk. En een samenleving creëren waarin iedereen een rol van betekenis heeft. We zorgen voor opleidingen, zodat aanpakkers zich (persoonlijk) kunnen ontplooien. Daarnaast krijgen ze bijna twee keer meer de tijd om de werkzaamheden uit te voeren met de juiste aansturing. Ook maken we het mogelijk dat er elk jaar minimaal 50 extra werkplekken zijn. Voor meer sociaal rendement.

Wat is het resultaat?

We scoren hoog op de sociale aspecten. We helpen namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Met als resultaat dat we bijdragen aan een samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Meer dan 700 aanpakkers zijn dagelijks aan de slag bij onze opdrachtgevers. Die werken met plezier en jou voorzien van great results.

 

Bekijk het B Corp certificaat
B Corp Logo

Samenwerken?

Kom in contact met een van onze participatie specialisten. Wij vertellen je graag meer over Vebego Participatie & B Corp.

Neem contact op
Contact

“Het is een eer om onderdeel uit te maken van een beweging van meer dan 6.500 bedrijven in 83 landen die samen impact willen maken”