Aanpak & begeleiding

Jaarlijks zorgen we voor minstens 50 nieuwe werkplekken voor aanpakkers. Bij onszelf, bij onze zusterbedrijven of bij opdrachtgevers met een SROI-doelstelling. We zoeken werk bij mensen. Betekenisvol werk. Werk waarin je je belangrijk voelt, waarin je fijn samenwerkt en je het best tot je recht komt.

Terug naar participatie
Participatie Aanpak En Begeleiding

Onze aanpak

We kijken goed naar talenten en (on)mogelijkheden. Vebego Participatie leidt collega's op voor de perfect passende job. Een baan in schoonmaak, gebouwbeheer, fietsonderhoud of noem maar op. Vervolgens vinden we de juiste werkplek. Een plek waarin aanpakkers met kwalitatief hoogwaardige dienstverlening actief bijdragen aan een schone en prettige omgeving om in te werken, leven of leren.

 

Nadat we een passende plek hebben gevonden, begeleiden we onze aanpakkers intensief. Vaktechnisch, en ook in het op orde krijgen van hun leven. We besteden bijna twee keer zoveel tijd aan aansturing en begeleiding van onze medewerkers dan andere (reguliere) facilitaire dienstverleners. Zo faciliteren we met impact.

 

Direct leidinggevenden en jobcoaches zijn cruciaal in de begeleiding en aansturing van onze aanpakkers. We gaan altijd voor maatwerk, maar in grote lijnen volgen we de negen stappen hieronder. We vullen ze eventueel aan met extra intervisiemomenten of (soorten) begeleiding. Allemaal afhankelijk van de aanpakker.

Jobcoaching

Vebego Participatie heeft eigen jobcoaches in dienst. De jobcoach coacht onze aanpakkers in hun werk. Bovendien ondersteunt hij leidinggevende collega’s in het scheppen van de juiste voorwaarden op de werkvloer. Ook houdt onze jobcoach - in samenspraak met de aanpakker – contact met zijn of haar sociaal netwerk en eventuele andere professionals.

Klantreferentie

Benieuwd hoe we dit in de praktijk brengen? Bekijk deze video van ons team dat aan het werk is voor de Gemeente Heerlen.

Begeleiding en aansturing

Het kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste gesprek maakt de aanpakker (met eventueel zijn externe jobcoach) kennis met de HR-consulent en objectleider van Vebego Participatie. We bespreken de onderlinge verwachtingen en onderzoeken we wat we samen nodig hebben voor een duurzame plaatsing. Denk aan de soort leidinggevende en klant. Maar ook aan de woonplaats en vervoersmogelijkheden van de aanpakker en eventuele aanpassingen aan middelen en materialen. Hebben we een match? Dan volgt een rondleiding op de locatie.

Samenwerken?

Kom in contact met een van onze participatie specialisten. Wij vertellen je graag meer over Vebego Participatie en aanpak & begeleiding.

Contact
Andere services
Contact