Gevelreiniging

Een eerste indruk maak je maar één keer. Je gebouw is je visitekaartje en de gevel is het eerste dat mensen zien. Met gevelreiniging helpt Vebego Cleaning Services de gevels van je gebouw onberispelijk te houden.  

We reinigen op basis van drie vervuilingsclassificaties. En op basis van een advies, ondersteund door beelden. Dat maatwerk versterken we door regelmatig te onderzoeken wat je behoeftes zijn. Innoveren doen we als het iets toevoegt aan het resultaat van ons werk voor jou. Ook weer op maat.

Terug naar glas- en gevelmanagement
Glasbewassing 1

Gevelreiniging aanpak

Natuurlijk zie je zelf of en hoe erg een gevel vervuild is. Waar die vervuiling vandaan komt, hoe die kan worden voorkomen en hoe je die het beste kunt reinigen, is lastiger vast te stellen. Wij adviseren hier graag over.

 

In overleg met jou bezoekt onze geveldeskundige het gebouw. Hij let hierbij op de aanwezige vervuiling en welke omgevingsfactoren van invloed zijn. Ligging in de buurt van een spoorlijn zorgt bijvoorbeeld voor andere vervuiling dan ligging in een bosrijke omgeving. Je bent altijd welkom om bij deze inventarisatie aanwezig te zijn. Onze geveldeskundige maakt foto's, zodat je precies ziet waar welke vervulling aanwezig is en geeft op basis hiervan een passend reinigings- en/of onderhoudsadvies.

Fris en functioneel

Het is belangrijk dat je gebouwgevel er schoon en verzorgd uitziet. Naarmate de tijd worden gevels aangetast door vervuiling. Niet alleen ziet dat er niet mooi uit, ook tast dit de gevel aan waardoor deze de binnenzijde niet meer optimaal beschermt. Alle reden dus om je gevels regelmatig te laten reinigen. Zo ondersteunt je gevel het imago van je organisatie en voorkom je dat vuil het gevelmateriaal aantast. 

Classificaties

Niet alle vervuiling hoeft even snel verholpen te worden. Om duidelijk inzicht te geven in de reinigingsbehoefte van de bouwdelen, maken wij gebruik van een speciale prioriteringslijst.  

  • Classificatie 1
    De vervuiling is sterk aangehecht en tast het afwerkmateriaal (binnen een jaar) aan. Denk hierbij aan verkrijting, corrosie en de aanwezigheid van algen, mossen en schimmels. Eventuele vervuiling door gebreken aan de detaillering van de gevel vallen ook in deze prioriteit. Het wegnemen van de oorzaak, reinigen en beschermen van het afwerkmateriaal is noodzakelijk.
  • Classificatie 2
    De vervuiling is licht tot sterk aangehecht en zal effect hebben op het afwerkmateriaal. Denk hierbij aan roet, kerosine-uitstoot en beginnende ijzer- en/of koperoxide (bijvoorbeeld afkomstig van rails en/of bovenleidingen). Reinigen, en indien van toepassing beschermen, van het afwerkmateriaal is noodzakelijk. 
  • Classificatie 3
    Er is sprake van niet of licht aangehechte atmosferische vervuiling, dat geen effect heeft op het afwerkingsmateriaal. Denk hierbij aan de aanwezigheid van zand en fijnstof. Het vuil is makkelijk te verwijderen. Het afwassen van het afwerkmateriaal volstaat. 
Technisch Gevelonderhoud 2

Samenwerken?

Kom in contact met een van onze glas- en gevelspecialisten. Wij vertellen je graag meer over gevelreiniging.

Contact
Andere services
814A9c95a2cf4634eee5d2e52c495bbe8fe4d391