Gevelinspectie

Vebego Cleaning Services kijkt verder dan alleen het buitenste laagje van gevels. Voordat je de gevel van je pand gaat opknappen, wil je natuurlijk weten wat de staat is. Wij helpen je met een gevelinspectie. Inclusief een duidelijk overzicht én advies over optimaal herstel of onderhoud.

Great work. Dat is ook weten wat je moet doen door het eerst nauwkeurig te onderzoeken.

Terug naar glas- en gevelmanagement
Technisch Gevelonderhoud 2
Gevelinspectie aanpak

Wil je weten hoe je gevel eraan toe is? Zowel op technisch als esthetisch gebied? Een gevelinspectie geeft hier inzicht in. Onze geveldeskundige inspecteert de gevels en brengt de aanwezige gebreken in kaart. Dat kan heel globaal, maar ook heel specifiek op elementniveau, met daaraan gekoppeld een conditiescore. Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Samen met jou bepalen we wat er nodig is om de gevel weer op het gewenste niveau te krijgen én te houden. 

Onze uitgebreide gevelinspecties zijn gebaseerd op de NEN-2767 normering. We kunnen hierbij een conditiescore aan de elementen toekennen, maar we kunnen je ook een globaal inzicht geven in de staat van het technisch gevelonderhoud. Onze aanpak is maatwerk en afhankelijk van jouw wensen.  

Conditiemeting

Een conditiemeting voeren we op basis van de NEN2767-norm en geeft objectief inzicht in de huidige staat van het onderhoud; van het gebouw als geheel en de losse onderdelen hiervan. Feitelijk is het een weergave van de technische staat van de verschillende bouwdelen. Een goede conditiemeting is de basis voor het plannen van (preventief) onderhoud.

Daarmee voorkom je dat: 

 • het gebouw en de technische elementen niet meer voldoen aan de functie-eisen van jou als eigenaar/beheerder of van gebouwgebruikers.
 • de staat van het gebouw niet conform de geldende regelgeving is. 

De combinatie hiervan leidt tot een score van 1 tot en met 6, waarbij 1 staat voor zeer goed en 6 voor zeer slecht. Op basis hiervan is inzichtelijk aan welke elementen op welke termijn gevelonderhoud noodzakelijk is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je het onderhoud planmatig uit laten voeren. 

Nadat via de gevelinspectie inzichtelijk is gemaakt in welke staat jouw gebouw verkeerd, kunnen we samen bekijken welke werkzaamheden mogelijk en/of noodzakelijk zijn om het gebouw weer in topconditie te krijgen of te houden. 

Een conditiescore is opgebouwd uit verschillende elementen

 • De ernst van het gebrek
  Deze worden geclassificeerd als gering, serieus of ernstig.
 • De omvang van het gebrek
  Dit geeft aan op welk percentage van het element dit gebrek zichtbaar is.
 • De intensiteit van het gebrek
  Hierbij wordt aangegeven in welk stadium dit zich bevindt. Dit kan zijn begin, gevorderd of eind.

Samenwerken?

Kom in contact met een van onze glas- en gevelspecialisten. Wij vertellen je graag meer over gevelinspectie.

Contact
Andere services
814A9c95a2cf4634eee5d2e52c495bbe8fe4d391