Trein schoonmaak

De dienstregeling van openbaar vervoer is ontzettend belangrijk. Altijd. Treinen moeten klaar zijn om op tijd te reizen. En in schone staat zijn. Om de reiziger een zo fijn mogelijke reis te geven. Vebego Cleaning Services draagt bij aan dat doel. Met maatwerk in schoonmaak. Samenwerken? We staan klaar om je van dienst te zijn. Van treinen schoonmaken in Amsterdam tot Maastricht. Wij zijn dé schoonmaker van treinen in de spoorsector, waaronder die van de NS.

 

 • Slimmer treinen schoonmaken met onze app NielS
 • Zichtbare schoonmaak in rijdende treinen
 • Calamiteitenteam voor ad-hocsituaties
Neem contact op
Werken bij Vebego
Home Trein Schoonmaken

Certificaten en keurmerken

Wij zorgen voor great results. Altijd. Met great work. Daarom zijn we trots op onze certificeringen en keurmerken.

Bekijk alle certificaten en keurmerken
Certificaten En Keurmerken Vebego Cleaning Services

Hoe worden treinen schoongemaakt?

Vebego zorgt voor de schoonmaak van treinen op meerdere momenten. Overdag (tijdens de rit) of in de nacht. Onze collega’s zorgen ervoor dat treinen spik en span zijn. Of het nu het reinigen van het interieur is, periodieke schoonmaak of reiniging na een ongeval. Ook voor urgente reiniging zorgen we voor een snelle oplossing. Want een schone trein, zorgt voor een veilig gevoel en tevreden reizigers.

Maak kennis met onze diverse soorten treinschoonmaak

Treinen schoonmaken: van Leeuwarden tot Den Bosch. Dat is meer dan alleen interieurreiniging. We gaan zelfs zo ver, dat we er een klantoplossing voor hebben gemaakt. Een compleet team met één opdracht: treinen schoonhouden. Hoe? Door onze collega’s in rijdende treinen te plaatsen. En een calamiteitenteam voor spoedklussen. Allemaal voor de dienstregeling. En de prettige reis. Ontdek wat voor schoonmaakwerk we uitvoeren.

Trein Interieurreiniging Header

Interieurreiniging

Het interieur schoonmaken. Overdag of ‘s nachts. We verwijderen onder andere storende vlekken, vegen en wassen vloeren, en legen duizenden prullenbakken. Ook reinigen we de ruimte van de conducteurs en machinisten.

Lees meer
Trein Urgentereiniging Header

Urgente reiniging

In sommige gevallen kan het schoonmaken van een trein niet wachten. Zoals vieze toiletten. Wij bieden een snelle oplossing. Voor sterke en acute vervuilingen van treinen. Met urgente reiniging door onze helden.

Lees meer
Trein Careontrack Header

Care on Track

Reizen per trein. Moet altijd prettig en schoon zijn. Daarom maken we tijdens de rit schoon. Van het verwijderen van vuil tot het reinigen van de wc’s. Onze aanwezigheid zorgt voor minder vervuiling.

Lees meer
Trein Graffitireiniging Header

Graffitireiniging

Graffiti op de buitenkant van treinen. Dat is niet gewenst. Onze collega’s zorgen ervoor dat de rijtuigen zo snel mogelijk schoon zijn. Met speciale schoonmaakmiddelen. En met succes.

Lees meer
Trein Periodiekereiniger Header

Periodieke reiniging

Treinen hebben periodiek intensieve reiniging nodig. We verwijderen hardnekkig aangehecht vuil, bijvoorbeeld op ramen. En behandelen onder andere de leren bekleding. Zo ziet de trein er vaak weer als nieuw uit.

Lees meer
285Aafdbab6e62c7775128bb6d45f40c94c5413e

Reiniging na een ongeval

Helaas kan een ongeluk met een trein voorkomen door diverse factoren. Het opruimen van de gevolgen is specialistisch werk. We zorgen voor een specifieke desinfectie-aanpak die voldoet aan strenge eisen. 

Lees meer

24/7 oplossingen voor ad-hocsituaties

Om alle treinen schoon te houden voor reizigers, zijn flexibiliteit en innovaties noodzakelijk. Met ons Service Center, dat landelijk opereert, hebben we oog voor ad-hoczaken. Ook analyseren we treinschoonmaak continu. Door inzicht te krijgen via een app voor onze mensen en een dashboard voor het Service Center. Zo optimaliseren we ons werk steeds voor het openbaar vervoer.

 

Ons Service Center handelt 24/7 ad-hoczaken af. Van meldingen van conducteurs over graffiti op treinen en ernstige vervuilingen in de trein. Tot socialemediaberichten van reizigers met een opmerking, klacht óf compliment. We schakelen direct en lossen problemen op waar dat nodig is.

Vebego: dé schoonmaker van treinen en openbaar vervoer

 • Altijd schone treinen
  Wij zorgen ervoor dat treinen continu schoon blijven. Van treinen schoonmaken in Den Haag tot in Groningen.
 • 24/7 inzicht
  We hebben elke dag, de klok rond inzicht in ons werk. Dankzij onze app NielS die treinschoonmaak beter organiseert.
 • Landelijk opererend Service Center
  Ons Service Center heeft oog voor ad-hoczaken. Ook kan het Center niet geheel gereinigde treinen opsporen en deze alsnog laten schoonmaken.
 • Continu bijsturen en optimaliseren
  We sturen constant bij. Om ons werk te optimaliseren. Om treinen schoon te laten rijden. Voor een aangename reis voor de gebruikers.
 • Directe oplossingen
  Wij bieden meteen een oplossing. Soms kan schoonmaak namelijk niet wachten. Onze collega’s handelen direct.
 • Calamiteitenteam
  Speelt er een calamiteit? Dan schakelen we direct. En lossen waar nodig problemen meteen op.
VEBEGO NS Trein Schoonmaken

NielS, onze app om treinen optimaal schoon te maken

24/7 inzicht in de status van ons werk. Dat is noodzakelijk. Hoe we dat doen? Maak kennis met NielS, onze in huis ontwikkelde app die treinschoonmaak beter organiseert. Met inzicht op lokaal, regionaal én landelijk niveau. Van treinen schoonmaken in Nijmegen tot in Den Helder.

Trein schoonmaken 2.0: de digitale werkbon

Onze teamcoach ontvangt per trein een digitale werkbon met daarop de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het werk afgerond? Dan vinkt de coach op de werkbon aan wat is schoongemaakt. Is een trein gereinigd, maar niet volledig? Bijvoorbeeld omdat de trein snel ingezet moest worden? Of voor reparatie naar de storingsdienst moest? Dan weet de volgende ploeg precies wat de status is. En kan het team de trein met extra aandacht schoonmaken. Zodat de trein weer snel op het spoor kan.

Slim treinen opsporen via een dashboard

Alle informatie vanuit NielS komt terecht in het dashboard van het Service Center. Hiermee kunnen we treinen opsporen die niet volledig zijn gereinigd. En in overleg ze alsnog reinigen als het niet kan wachten tot de volgende ploeg. Het dashboard helpt ons ook om ons werk in samenwerking met jou aan te passen. Bijvoorbeeld als er vaker te weinig tijd is. Dankzij NielS ontsnapt er niets meer aan onze aandacht.

Samenwerken?

Heb je nog vragen? Of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op. Een van onze hygiëne- en schoonbelevingspecialisten adviseert je graag over trein schoonmaken.

Neem contact op
Contact

Nieuws over treinschoonmaak

Collage DDVDS Def Kl

De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld

< 1 min.
De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld
Ondertekeningnsgraffiticontract 1

Ook de komende jaren zorgt Vebego Cleaning Services weer voor schone graffiti-loze treinen

< 1 min.
Ook de komende jaren zorgt Vebego Cleaning Services weer voor schone graffiti-loze treinen
P1051572

Koningsdag 2024

< 1 min.
Koningsdag 2024
Wie maakt de trein schoon?

Wie de trein schoonmaakt, verschilt per spoorwegbedrijf en de regio. Vebego Cleaning Services is een van de bedrijven die zorgt voor schoon openbaar vervoer, waaronder de treinen van de NS. Onze collega’s reinigen onder andere overdag of ‘s nachts het interieur, verwijderen graffiti, zorgen voor periodieke reiniging en maken schoon bij urgente zaken. Maar ook na een ongeval zorgen we voor specialistische reiniging die voldoet aan de eisen. Of we nu treinen schoonmaken in Zwolle of Den Haag.

Wat houdt dat in, een trein schoonmaken?

Trein schoonmaken is het reinigen en onderhouden van treinen om ze zo schoon, veilig en comfortabel te houden voor reizigers. Het schoonmaken van treinen is gericht op verschillende taken. Gespecialiseerde schoonmakers zorgen onder andere voor interieurreiniging, urgente reiniging, periodieke reiniging, graffiti verwijderen en reiniging na een ongeval. Regelmatige treinschoonmaak zorgt voor tevreden reizigers en verbetert de algemene ervaring van reizen met de trein.