Graffitireiniging

Je ziet het wel eens: treinstellen vol met graffiti. Mooi of niet, de teksten en afbeeldingen zijn illegaal en natuurlijk niet gewenst door NS. Aan onze specialistische reinigers daarom de taak de rijtuigen zo snel mogelijk te ontdoen van deze ongewenste kunstwerken. 

Terug naar trein schoonmaak
Trein Graffitireiniging Header

Graffiti meldlijn

Het reinigingen van graffiti is een hele uitdaging, omdat NS haar treinen zo veel mogelijk wil laten rijden. De kunst is om precies op het moment dat een bekladde trein stil staat, direct met schoonmaakgeschut toe te slaan. Dat is mogelijk met het GRS (Graffiti Registratie Systeem), een innovatieve online portal waarmee we het gehele proces – van spuitbus tot factuur – afhandelen.

 

Zodra een conducteur graffiti signaleert, meldt hij dit via de Graffiti meldlijn. De meldingen komen op datum, treinstel- en telefoonnummer binnen in GRS. Vervolgens komt ons servicecentrum in actie. Dankzij een koppeling met het treinenvolgsysteem van NS, zien we precies wanneer welk rijtuig waar parkeert. Is de locatie geschikt om de trein te reinigen? Dan sturen we onze mobiele teams er direct op af. Met succes. We zijn sinds jaar en dag de graffitispuiters aardig de baas.