Trein interieurreiniging

Voordat we aan de slag gaan met de interieurreiniging van een trein, kijken we eerst hoe het treinstel eruitziet. Vervolgens brengen we de kwaliteit terug op orde. We verwijderen onder andere de vlekken van ramen, tafels en banken, vegen en moppen vloeren, legen vele duizenden prullenbakken en reinigen de personeelsruimten van de conducteur en machinist.

Terug naar trein schoonmaak
Trein Interieurreiniging Header

Dagschoonmaak

Behalve 's nachts, maakt Vebego Cleaning Services de treinen ook zo’n vier keer overdag schoon. Dit noemen we Materieelreiniging Tijdens Dienst (MTD). We maken schoon in de tijd dat de trein tussentijds stopt of stilstaat op het begin- of eindpunt van het traject. Omdat de trein vaak maar kort stilstaat, is de schoonmaaktijd beperkt. We verwijderen in soms enkele minuten zoveel mogelijk zichtbaar vuil, vullen toiletartikelen bij en reinigen het toilet.

Nachtschoonmaak

Tussen 21.00 uur en 06.00 uur maken we alle treinen schoon voor de volgende dag. In vaktermen heet deze nachtschoonmaak Materieelreiniging voor de Dienst (MVD). We maken hierbij resultaatgericht schoon: we passen onze werkzaamheden aan op hoe de trein eruitziet en maken schoon wat vies is.