Schoonmaak tijdens de rit met Care on Track

Als openbaar vervoersdienst wil je dat je reizigers zo snel mogelijk van A naar B kunnen. De tijd dat een trein stilstaat om reizigers in en uit te laten stappen wordt dan ook steeds korter. Hierdoor is er minder tijd om de trein op die momenten schoon te maken. Daarom hebben we een service op maat ingericht, waarmee we treinen tijdens de rit schoonmaken: Care on Track.

Terug naar trein schoonmaak
Trein Careontrack Header

Een prettige en comfortabele reis

Het doel van Care on Track is de vervuiling op de trein zo laag mogelijk te houden en de reiziger een prettige, comfortabele reis te bieden. De schoonmakers halen tijdens de rit zoveel mogelijk los vuil op, legen prullenbakken en verwijderen storende vlekken van vloeren, ramen en tafeltjes. Op deze manier hebben de schoonmakers op de eindpunten van het traject voldoende tijd voor bijvoorbeeld gerichtere schoonmaak, zoals het reinigen van de toiletten, vloeren en het aanvullen van sanitaire artikelen.

Blije reizigers

Reizigers waarderen Care on Track: zij beoordelen de treinreis als schoner, comfortabeler, sfeervoller en zijn blij met het vriendelijke personeel.

 

Sinds de inzet van Care on Track, is de klanttevredenheid gestegen van 58% naar 71% op het trajectdeel dat de schoonmakers meereizen.

Trein Careontrack Afvalgehalveerd

Afval gehalveerd

Een ander voordeel van de invoering van Care on Track is dat de hoeveelheid vuil, die schoonmakers uit een trein halen, gehalveerd is. Zien opruimen, doet opruimen, zo blijkt. Door de aanwezigheid van onze schoonmakers, zijn reizigers zich meer bewust van hun vervuiling. Ze nemen hun vuil mee de trein uit om het op het perron weg te gooien. Zo dragen we bij aan het verkleinen van de afvalberg. Een win-win situatie.