Vebego Participatie

Concreet bijdragen aan een samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Op de arbeidsmarkt en daarbuiten. Dat is waar wij iedere dag voor opstaan.

Vebego Participatie is een zelfstandige B Corp en PSO30+ gecertificeerde dochter van Vebego. Onze ambitie: de grootste sociale ondernemer in facilitaire dienstverlening voor Nederland worden. Alleen dan slagen we in onze missie. We willen zoveel mogelijk aanpakkers – zo noemen we onze collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt - aan het werk krijgen. In schoonmaak, gebouwbeheer en -onderhoud of andere multiservices.

Participatiespecialist

Vebego Participatie is specialist in het integreren van aanpakkers in de maatschappij. Dat doen we al 40 jaar. Als Participatiespecialist verzorgen we alle opleidingen ‘in company’. Instructeurs, jobcoaches en leidinggevenden selecteren en leiden we ook zelf op in de instructie en begeleiding van onze collega's. Aanpakkers van Vebego Participatie hebben bijna twee keer zoveel tijd om werkzaamheden uit te voeren. Daar bovenop zetten wij bijna twee keer zoveel tijd in voor aansturing. Zonder extra kosten voor opdrachtgevers.

 

Vebego Participatie is onderdeel van Vebego Cleaning Services.

Sociaal ondernemen

Wat betekent werk voor 700+ collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wat doet het met hun financiële situatie en welzijn? Wat is het effect van werk op bijstandsuitkeringen en veiligheid?

Een toename in zelfvertrouwen, autonomie, sociale relaties en status.

Het welzijnseffect van werk is groter naarmate de afstand tot de arbeidsmarkt groeit. Zo draagt Vebego Participatie concreet bij aan de schatkist van gemeenten en de Rijksoverheid. Het Impact Institute deed er onderzoek naar en becijferde het welzijnseffect op € 15.200 per jaar per fte. Het onderstreept de kracht van sociaal ondernemen.

Jaarlijks extra werkplekken

Vebego Participatie groeit. We creëren ieder jaar minimaal 50 extra werkplekken voor aanpakkers. Voor meer sociaal rendement. Bij onszelf, bij onze zusterbedrijven en bij opdrachtgevers met een SROI-doelstelling. Zo dragen we bij aan Vebego’s streven om in 2025 dagelijks een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van 10 miljoen mensen.

Bovendien maken we daarmee ook echt werk van de banenafspraak (125.000 extra voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor 2026) van overheid en bedrijfsleven.

Samenwerken?

Kom in contact met een van onze participatie specialisten. Wij vertellen je graag meer over Vebego Participatie.

Contact
Andere services
814A9c95a2cf4634eee5d2e52c495bbe8fe4d391

Laatste nieuws:

Sven Bloem Vebego Participatie.Png

Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk

< 1 min.
Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk
IMG 8238

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

< 1 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run
Mitch En Chantal Bij VLM

Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste

< 1 min.
Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste