GIIO regelt jouw ideale werkdag op kantoor
Jpg Web Dsc 4043

Vebego Facility Solutions ontvangt Trede 3 keurmerk van PSO Nederland

In het eerste kwartaal van 2022 heeft PSO Nederland besloten dat Vebego Facility Solutions aantoonbaar sociaal onderneemt en daarom het PSO trede 3 keurmerk ontvangt. Vebego Facility Solutions gaat hiermee binnen een jaar van de aspirant status naar PSO Trede 3. Deze trede wordt toegekend aan bedrijven die ten opzichte van identieke bedrijven koploper zijn in sociaal ondernemen. Bij de audit wordt gekeken naar de directe en de indirecte sociale bijdrage.

Profielfoto Elise Van Straalen

Elise van Straalen, HR Consulent bij Vebego Facility Solutions: “de directe sociale bijdrage gaat over de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen. Bij diverse opdrachtgevers heeft Facility Solutions al medewerkers uit de WW, via het UWV of het doelgroepenregister aan het werk, bijvoorbeeld als receptioniste of huismeester. Onze facilitaire teams stonden daar al positief tegenover toen er nog niet op gestuurd werd. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we onze ambitie kunnen realiseren om het aandeel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt jaarlijks met 50% uit te breiden. We gaan de facilitaire teams daar gericht, regio voor regio bij ondersteunen. Bijvoorbeeld door strategische samenwerkingsverbanden met gemeentes aan te gaan en door de teams verder toe te rusten, met trainingen zoals ‘Ik ben Harrie’.”

De indirecte sociale bijdrage wordt geleverd op inkoopniveau. Aschwin de Vries, contractmanager en lid van de projectgroep MVO bij Vebego Facility Solutions: “Natuurlijk kiezen we bij onze inkoop vaak al voor duurzamere, milieuvriendelijke of sociale opties, dat kan ook niet anders in deze tijd. De intrinsieke motivatie om sociaal en duurzaam in te kopen is dus aanwezig, maar de rekentool van PSO maakt het volume ervan meetbaar. De uitkomst van deze PSO-audit bevestigt opnieuw dat we op de goede weg zijn en geeft ons handvatten voor de toekomst. We kunnen nu nog gerichter keuzes maken om onze eigen indirecte sociale bijdrage en die van onze opdrachtgevers te vergroten.”

Foto Aschwin
Pso Logo Trede 03 Social Return Sociaal Ondernemen Keurmerk Mvo Inclusief Ondernemen

Meer nieuws

AE7I4680A
Sociaal ondernemen

Vebego Facility Solutions behaalt opnieuw hoogste trede PSO Prestatieladder!

21-04-2024
< 1 min.
Vebego Facility Solutions behaalt opnieuw hoogste trede PSO Prestatieladder!
Vebego Green 3 Pso
Sociaal ondernemen, Vebego Facility Solutions nieuws

Vebego Facility Solutions behaalt Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder!

22-06-2021
< 1 min.
Vebego Facility Solutions behaalt Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder!
Jaarverslag Vebego 2023

Jaarverslag 2023: solide groei, ondanks uitdagende arbeidsmarkt

05-06-2024
< 1 min.
Jaarverslag 2023: solide groei, ondanks uitdagende arbeidsmarkt