Direct vrijblijvend facilitair advies?
Jaarverslag Vebego 2023

Jaarverslag 2023: solide groei, ondanks uitdagende arbeidsmarkt

Ons moederbedrijf Vebego Group heeft gisteren haar jaarverslag 2023 gepubliceerd. Vebego kijkt terug op een intensief jaar, met interne en externe uitdagingen. Ontwikkelingen zoals de lancering van Vebego als nieuw merk op de markt, het uitdragen van een nieuwe overkoepelende cultuur en het samenvoegen van bedrijven hebben tijd, energie en – wederom – geld gekost; Vebego heeft in vier jaar tijd € 30 miljoen geïnvesteerd in het opnieuw vormgeven van het bedrijf.

Extern had Vebego vorig jaar te kampen met hoge inflatiecijfers en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar de inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Vebego heeft grote vooruitgang geboekt in het toekomstbestendig maken van de organisatie. De commerciële prestaties waren in overeenstemming met een meerjarige trend: sinds 2021 is de omzet met 40% gegroeid. Het nettoresultaat voor 2023 is opnieuw positief. Dit gezonde financiële resultaat helpt Vebego om zijn doelen te bereiken: het creëren van betekenisvolle banen op basis van de overtuiging dat iedereen recht heeft op een goede baan en een fatsoenlijk inkomen.

Solide groei, ondanks lastige arbeidsmarkt
Tijdens dit jubileumjaar, waarin we ons 80-jarig bestaan vierden, is de omzet van Vebego met bijna 8% gestegen naar een recordhoogte van € 1.480 miljoen (2022: € 1.371 miljoen). De solide groei was vooral te danken aan de activiteiten in Zwitserland en de groenvoorziening- en schoonmaakdiensten in Nederland. Vooral de krappe arbeidsmarkt vormde een uitdaging voor verdere groei. Aanzienlijke investeringen om de organisatie, bedrijfscultuur en het merk te versterken zijn de belangrijkste – en geplande – oorzaken van een lager nettoresultaat in 2023: € 4,3 miljoen (2022: € 10,6 miljoen). Het nettoresultaat werd ook gedrukt door lagere marges en hogere indirecte kosten als gevolg van loonsverhogingen en inflatie.

Waarde voor klanten, werknemers en de maatschappij

Een belangrijke mijlpaal in 2023 was de succesvolle lancering van het merk Vebego. Het nieuwe logo, de nieuwe bedrijfsnamen en de nieuwe huisstijl stralen eenvoud, toegankelijkheid en mensgerichtheid uit. De zichtbaarheid van Vebego is groter geworden dankzij de rebranding. Opdrachtgevers geven het aan; ook zij zien meer en meer de grote verscheidenheid van onze diensten en de kracht van ons collectief. Sterker nog, we worden steeds vaker aangesproken op de thema’s waar wij belang aan hechten, zoals betekenisvol werk en inclusiviteit. Op het gebied van waardecreatie hebben we onze inspanningen opgevoerd. Een voorbeeld hiervan is de creatie van een dashboard op basis van de zes pijlers van waardecreatie die dienen als leidraad voor de besluitvorming van de board en als ondersteuning voor transparante rapportage.

Outlook 2024

In 2024 blijven de marktomstandigheden uitdagend. Maar Vebego blijft werken aan de toekomstbestendigheid van het bedrijf en blijft ook investeren in mogelijkheden om onze impact op het milieu te verminderen en een duurzamere en betekenisvollere sociale impact te creëren. Onze focus blijft liggen op de uitrol van het merk Vebego en ons herstructureringsprogramma. We verwachten een aanzienlijke prestatieverbetering bij verschillende bedrijven. Voor 2024 wordt een hogere omzet en een verbeterd nettoresultaat verwacht. CEO Ton Goedmakers kijkt met enthousiasme en vertrouwen uit naar 2024: “Vebego is bezig zich om te vormen van een bedrijf met meerdere entiteiten naar een nieuw, krachtig collectief dat opereert onder één naam: Vebego. Ons op mensen gerichte verhaal landt steeds beter, zowel intern als extern.”

 

Bekijk ons jaarverslag 

Meer nieuws

Poonawalla Science Park

Poonawalla Science Park kiest vol vertrouwen voor Vebego Facility Solutions

24-07-2024
< 1 min.
Poonawalla Science Park kiest vol vertrouwen voor Vebego Facility Solutions
Foto Nieuwsbericht

Eerste stap voor uitbreiding campus International School Eindhoven (ISE) gezet

25-06-2024
< 1 min.
Eerste stap voor uitbreiding campus International School Eindhoven (ISE) gezet
Logo Gemeente Helmond 1615997002
Samenwerking, Gemeente Helmond, Contract

Vebego Facility Solutions en Gemeente Helmond sluiten meerjarig contract

14-05-2024
< 1 min.
Vebego Facility Solutions en Gemeente Helmond sluiten meerjarig contract