Klimaatadaptatie

Het klimaat is aan het veranderen. De temperaturen stijgen, er is meer kans op hittestress, wateroverlast, overstromingen en extreme droogte. Doordat we steeds vaker geconfronteerd worden met de negatieve gevolgen van klimaatverandering, krijgen biodiversiteit en klimaat steeds meer maatschappelijke aandacht. Een groene en duurzame invulling van onze leefomgeving wordt steeds belangrijker, en dus neemt ook de hulpvraag van gemeenten, het bedrijfsleven en particulieren bij deze transitie toe. De komende jaren ligt er een flinke opgave om onze leefomgeving klimaatbestendig te maken.

terug naar Groene en gezonde leefomgeving
Vebego Groen groenadvies 8

Hoe pakken wij dat aan?

De adviseurs van Vebego Groen geven praktisch en doelgericht advies op het gebied van klimaatbestendigheid, ecologie, boomtechniek, waterberging en geo-data. Met de Quickscan Klimaatbestendigheid stellen wij vast welke klimaatproblemen er spelen op een terrein, en geven wij mogelijkheden om het terrein klimaatbestendig(er) en groener in te richten. Wij vertalen dit in een duurzame aanpak. Dat doen wij in grote onderhoudscontracten, maar ook door te sturen op burgerparticipatie.

Via onder andere HalloGrrroen, ons online platform om heel Nederland verder te vergroenen maken we het vergroenen en verduurzamen bereikbaar voor iedereen. De impact die wij realiseren op de groene en gezonde leefomgeving maken we inzichtelijk met data. Dit doen we met concrete KPI’s op het gebied van klimaat, maar ook voor wat betreft ecologie, arbeids- en burgerparticipatie. Dit levert ons waardevolle gegevens op waarmee we voortdurend tot nieuwe kennis en maatregelen komen.

Onze projecten
Vebego Groen Hallogrrroen Platform

HalloGrrroen, vergroenen van Nederland

< 1 min.
HalloGrrroen, vergroenen van Nederland
Vebego Groen Watterretentie Gemeente Waalwijk 2023

Waterretentie in gemeente Waalwijk

< 1 min.
Waterretentie in gemeente Waalwijk
Vebego Groen Groene Gevel Summacollege 2

Groene gevel voor meer klimaatbestendigheid

< 1 min.
Groene gevel voor meer klimaatbestendigheid
Vebego Groen groenadvies 8

Een groener en gezonder Reeshof in Tilburg

< 1 min.
Een groener en gezonder Reeshof in Tilburg

Meer informatie?

Wil je met ons van gedachte wisselen over jouw groenprojecten, en hoe we samen kunnen werken aan een gezonde en groene leefomgeving? 

Neem contact op
VebegoGroen GoedVoorGroen Spoorpark Tilburg