ISO 14001-certificering

We begrijpen dat we met z’n allen zorg moeten dragen voor de planeet. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid. Om klimaatverandering en de gevolgen daarvan tegen te gaan. Dit doen we onder meer door ons te houden aan ISO 14001. Als onderdeel van onze certificaten en keurmerken.

Ontwerp Zonder Titel (4)

Wat is ISO 14001?

ISO 14001 (International Standardization Organization of NEN voor de Nederlandse markt) is een internationale norm voor milieumanagement die organisaties helpt om milieuprestaties te verbeteren, milieurisico's te beheren en duurzaamheid te bevorderen. Het legt de basis voor het ontwikkelen en implementeren van een effectief milieumanagementsysteem binnen een organisatie, dat voldoet aan wet- en regelgeving en rekening houdt met milieubelangen van belanghebbenden. Door te voldoen aan de eisen van ISO 14001 kunnen organisaties hun milieuprestaties verbeteren, resource-efficiëntie vergroten, milieurisico's verminderen en voldoen aan verwachtingen van stakeholders. De norm omvat principes zoals milieubeleid, planning, implementatie en uitvoering, controle en corrigerende maatregelen, en managementreview, die allemaal bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van duurzaamheid.

Wat doen we?

Wij kijken altijd wat onze impact is op het milieu. ISO 14001 biedt ons een hulpmiddel om een milieubeheersysteem te ontwikkelen. Voor het organiseren en uitvoeren van schoonmaak, glasbewassing, gevelonderhoud, specialistische reinigingsdiensten en aanverwante facilitaire diensten. Daarbij betrekken we opdrachtgevers, onze collega’s en Vebego als geheel. Zodat we samen onze ecologische voetafdruk kunnen verlagen.

Glasbewassing Vebego Voordelen

Wat is het resultaat?

Met ISO 14001 kunnen wij onze werkzaamheden steeds meer vergroenen. Zodat we onze milieu-impact zo klein mogelijk maken om onze doelstellingen te behalen. We willen namelijk vanaf 2030 onder meer CO2-neutraal zijn. Dat zorgt voor een groenere planeet, voor iedereen.

 

Met dit certificaat toont Vebego Cleaning Services aan dat we rekening houden met de milieurisico’s die onze bedrijfsactiviteiten met zich meebrengen. Ook borgt het de uitvoering van ons milieubeleid, waarmee we voldoende aan wet- en regelgeving. De processen en werkinstructies voor ISO 14001 hebben wij geïntegreerd in onze kwaliteitsmanagementsysteem, waardoor dit één geheel vormt.

 

Vebego Cleaning Services gaat verder dan het alleen rekening houden met de milieurisico’s. We stellen ons zelf daar ook doelen in. Voorbeelden daarvan zijn het gebruik van eco-labelproducten. In 2024 dient dit bijna 90% te zijn op onze objecten.

Benieuwd naar de certificering?

Bekijk het ISO 14001 certificaat