Andrew neemt je mee in zijn enthousiasme!

Zes uur ‘s morgens in Rotterdam Ahoy. Aan tafel zit een vrolijke man van bijna 40 in zijn werkkleding, hij heeft zin in de dag. Radio aan, koffie klaar. Dat kan alleen Andrew Kappe zijn. Onze aanpakker die altijd voor iedereen klaarstaat. Nee zeggen kan hij niet zo goed. Dat is tegelijk zijn grote talent; Andrew neemt collega’s mee in zijn enthousiasme, hij weet iedereen te motiveren. Een popconcert of VVD-congres, Andrew moet je erbij hebben.

Een 10 voor het team

21 jaar lang werkte Andrew in het magazijn van TechnoChemie, tussen de schoonmaakmiddelen. Op een dag besefte hij: “Ik wil gewoon de schoonmaak in!” Het werd Ahoy. En soms andere evenementenlocaties zoals de Van Nellefabriek, RDM of Theater Zuidplein. “Het team waarin ik terechtgekomen ben, is één groot warm bad. Je kunt alles aan elkaar vertellen, het maakt niet uit op welk moment. Je geeft elkaar even een knuffel en door.”

 

“Het team krijgt van mij gewoon een tien.”

Puinen

 

‘Puinen’ is vakjargon voor de manier waarop Andrew en zijn collega’s de zaal weer aan kant maken na een popconcert. Met een groep van vier of vijf collega’s, ieder een bezem, schouder aan schouder door de zwijnenstal. Als een sneeuwschuiver.

 

“Teambuilding noem ik dat”, vertelt Andrew. “We zijn met een vaste groep; je merkt dat je bij elkaar hoort. We dragen dezelfde kleding en zijn samen bezig. Er zijn ook mensen bij uit Syrië en Afrika. Mannen en vrouwen. Elkaar verstaan lukt ons altijd; meestal spreken we Engels, soms met handen en voeten. Buiten het werk gaan we ook wel met elkaar uit eten.”

 

Crooswijk

Andrew woont in Crooswijk, waar zijn leidinggevende Judy Hage de overbuurvrouw is. Als het werk ‘s morgens al om vijf uur begint, dan stapt Andrew gezellig bij Judy in de auto.

 

Voor zijn vader die bij hem in huis woont, is Andrew mantelzorger. Zij hebben dezelfde aandoening: hemofilie. Op vrijdag heeft Andrew de kookbeurt omdat zijn vader dan moe thuiskomt van zijn bestraling. ‘The lady of the house’ is poes Romy. Ooit een asielkat die zich niet liet liefkozen, maar dankzij vader en zoon Kappe is ze wat aanhankelijker geworden.

 

Microsoftteams Image (4) (1)

Hobby’s?

Stel je die vraag aan Andrew, houd je dan maar vast! Andrew fietst graag op zijn elektrische fiets. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het G1-team van Neptunus Schiebroek; hij pompt de ballen op en beheert het verzorgingskoffertje om spelers mee op te lappen. 

 

Ook is hij zendamateur; via een bakkie kletst hij op het Rijnmondkanaal met anderen. Op de frequentie van Port of Rotterdam kan hij gesprekken beluisteren tussen kapiteins en de haven. Op z'n scanner luistert hij om 8.30 uur naar De Rotterdamse Ronde. 

 

En alsof dit nog niet genoeg is, houdt Andrew samen met anderen de buurt schoon. “Je moet wat van je leven maken”, is zijn overtuiging. 

Missie geslaagd

Andrew, je pakt alle kansen met beide handen aan. Dankzij jou betekent “effe Kappe nou” bij ons juist dat we vrolijk aan de slag gaan! Dank voor wie je bent en wat je doet, we zijn zo blij met jouw aanstekelijke goeie zin!

 

Meer nieuws

Collage DDVDS Def Kl
trein, evenementen, werken bij vebego

De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld

17-06-2024
< 1 min.
De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld
IMG 8238
evenementen, participatie

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

10-06-2024
< 1 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run
Mitch En Chantal Bij VLM
evenementen, participatie

Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste

27-05-2024
< 1 min.
Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste