Ziggo Dome Header Op En Afschalen 2

Succesvol flexibel op- en afschalen bij Ziggo Dome

Zorgvuldige planning en voldoende capaciteit zijn bij schoonmaak rondom voorstellingen en evenementen essentieel. Ook bij Ziggo Dome. Vebego verzorgt alle schoonmaakwerkzaamheden voor, tijdens en na alle evenementen. "Dat doen we al sinds eind 2018", aldus Ayse Genccagi. Een vast team van 7 Vebego-schoonmakers zorgt voor het dagelijkse schoonmaakwerk. Tijdens shows en evenementen is er natuurlijk een enorme piek aan bezoekers. En dus ook een grotere schoonmaakbehoefte. "We moeten dan opschalen om de bezoekers van Ziggo Dome een zo prettig mogelijke gastbeleving te laten ervaren."

Om deze pieken op te vangen werkt Vebego al jarenlang samen met een vaste partner. Jonge toppers van DSC Recruitment zijn de flexibele schil voor Vebego. Door een intelligente samenstelling én samenwerking zijn we in staat om op precies de juiste momenten flexibel op- en af te schalen. Hoe en waarom we dit doen? We spraken Ayse Genccagi (teamleider Vebego), Dani Bastiaansen (eigenaar DSC Recruitment) en jong talent Neill Lugtenburg.

Staat als een huis

Dani: “DSC Recruitment is nu zo’n 6 jaar een vaste partner voor Vebego. In het begin hebben we Vebego geholpen met het invullen van vakantiewerk. Dit houdt in dat onze mensen de uren van de vaste schoonmakers van Vebego overnemen tijdens hun welverdiende zomervakantie. Al snel vroeg Vebego ons om te helpen tijdens evenementen bij Ziggo Dome. Inmiddels hebben we een pool opgebouwd van ongeveer 30 jonge talenten. Zij werken alléén voor Ziggo Dome. De samenwerking is perfect. Het staat als een huis. Voor deze jongeren is het een enorm leerzame, maar vooral ook leuke (bij)baan. Ze maken veel verschillende events van dichtbij mee. Dat is een mooi extraatje. Het is echt betekenisvol werk om op jonge leeftijd te leren wat het belang van schoon is. Voor jongeren is het ook leuk om te zien wat de impact van hun werk is. En natuurlijk is Ziggo Dome een ontzettend aansprekende locatie om te werken." 

 

Ayse vult aan: “Tijdens shows werken we bijna alleen met uitzendkrachten. Want dan kunnen onze vaste medewerkers overdag werken en maken ze niet te veel uren. Het verschilt per evenement wie er beschikbaar is en hoeveel mensen we nodig hebben. Daarnaast hebben we natuurlijk ons eigen, vaste team dat hen hierbij begeleidt. Het is een vaste pool dus ze kennen elkaar goed. We kunnen erop vertrouwen dat Dani de juiste kwaliteit levert." 

Ziggo Dome Foto 3Luik 2

vlnr: Ayse Genccagi (Vebego), Neill Lugtenburg en Dani Bastiaansen (DSC Recruitment)

Flexibiliteit op alle fronten

De kracht van deze slimme samenwerking? Dani vertelt enthousiast: “Voor onze medewerkers: flexibiliteit! Wij krijgen meestal een maand van tevoren een overzicht vanuit Vebego van de diensten die we mogen opvullen bij Ziggo Dome. Die zijn dan meestal direct vol. Iedereen werkt er graag. Er is veel flexibiliteit. Kan iemand 3 weken niet werken? Dan vangt een ander dit op. Dat werkt ideaal, zowel voor ons als voor Vebego, maar uiteindelijk ook voor Ziggo Dome en haar bezoekers. Zelfs wanneer er enorme pieken zijn, vangen wij dit op. Samen zorgen we ervoor dat alles netjes schoon is voor de bezoekers van Ziggo Dome." 

 

Ayse: "Onze planning bij Ziggo Dome is maanden van tevoren al bekend. In de regel zijn we dus altijd goed voorbereid. Maar je kunt altijd te maken krijgen met last-minute vragen vanuit Ziggo Dome voor een bepaald evenement. Wij schakelen dan met Dani en schalen dan op. Dankzij de vaste pool aan jonge talenten, kan Dani altijd mensen inzetten. De flexibiliteit werkt ook andersom. Vebego kijkt in de zomer of er extra klussen op andere Vebego-locaties zijn voor de schoonmakers van Dani. Op die manier kunnen ze in de zomer meer uren maken." 

Verbinding

“Het is een heel hecht team. Ze hebben het onderling gezellig en dineren ook altijd samen, vaak net voordat een event plaatsvindt. We maken geen onderscheid. Bij borrels is iedereen er, dat zorgt wel echt voor verbinding. We zijn allemaal gelijk”, aldus Ayse.  

 

Dani vult aan: "De pool die we hebben opgebouwd bestaat uit jonge mensen met allemaal ongeveer dezelfde leeftijd. Dat werkt gewoon heel fijn. Samen met Vebego staat er gewoon een heel leuk team, waardoor iedereen er ook graag wil blijven werken." 

Je eigen schema bepalen

En hoe ervaren medewerkers het systeem van flexibel op- en afschalen bij Ziggo Dome? We spraken de 23-jarige student Neill Lugtenburg. 

 

Neill: “Ik werk nu ruim een jaar bij DSC, en dus ook al een jaar bij Ziggo Dome. Over het algemeen probeer ik 1 dienst per week te pakken. Het fijne is dat er veel flexibiliteit in het aantal werkuren zit. Persoonlijk vind ik dat heel fijn. Het werk is ideaal te combineren met mijn studie, die natuurlijk ook pieken en dalen kent. Er zijn maanden dat ik het gigantisch druk heb en maar 1 dienst in een maand kan oppakken. Er zijn ook maanden dat ik het rustiger heb en kan opschalen. Je bent niet afhankelijk van het schema wat je krijgt, maar van het schema dat je zelf maakt. Je kunt dus zonder schuldgevoel even iets minder werken, zonder je uren kwijt te raken." 

 

"Met z'n tweeën ben je verantwoordelijk voor een bepaald gedeelte. Dat zorgt voor zelfstandigheid. In het begin als er een probleem was, vroeg ik om hulp. Nu meld ik het niet eens en pak ik het – als dat kan – zelf meteen op." 

 

“Neill krijgt van ons volledig de ruimte om dit zelfstandig op te pakken. We geloven in onze mensen en hun oplossend vermogen en zelfstandigheid. Zo zijn we in staat om flexibel op- en af te schalen bij onder andere Ziggo Dome”, zo sluit Ayse af. 

Vebego Evenementen Schoonmaak 2

Meer nieuws

Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

< 1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken
Great work
mvo, over vebego

Een collega helpen, creëert een beweging

< 1 min.
Een collega helpen, creëert een beweging
Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

19-02-2024
< 1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken
Great work
mvo, over vebego

Een collega helpen, creëert een beweging

06-02-2024
< 1 min.
Een collega helpen, creëert een beweging
Collage DDVDS Def Kl
trein, evenementen, werken bij vebego

De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld

17-06-2024
< 1 min.
De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld