Concrete Ambitie Voor Inclusief Werkgeverschap

Concrete ambitie voor inclusief werkgeverschap

Voor Vebego Cleaning Services is de ambitie helder. Wij maken meedoen - voor iedereen - mogelijk. En dat geldt ook voor ‘aanpakkers': mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij willen graag aan het werk, maar komen door omstandigheden moeilijk aan een baan. Zij hebben een steuntje in de rug nodig. En dat steuntje geeft Vebego Cleaning Services ze graag.

 

Wij zijn, als onderdeel van familiebedrijf Vebego, de grootste werkgever van Nederland voor aanpakkers. We hebben daarnaast de ambitie om een springplank voor nóg meer mensen te zijn. Want wij leggen de focus op een samenleving waarin iedereen op een volwaardige manier meedoet. Wij maken meedoen mogelijk.

 

“Het zit in ons DNA om aanpakkers te helpen. Door te werken krijgen deze mensen structuur in hun leven, hebben ze een stabiel inkomen en kunnen ze een bestaan opbouwen.” Mark Keur, CEO Vebego Cleaning Services

Ambitieuze doelen bereiken met samenwerking

Vebego Participatie, onderdeel van Vebego Cleaning Services, is een zelfstandige B Corp met meer dan 40 jaar ervaring. Gezamenlijk zoeken wij meer en meer de samenwerking op met gemeentes, het UWV, werkgeversservicepunten én onze 2.500 klanten om iedereen aan een baan te helpen. Het doel is dat een derde van het personeelsbestand - nu bestaande uit 8.000 medewerkers – op termijn uit aanpakkers bestaat. Hiermee werken wij tegelijkertijd aan een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt.

 

"15% van ons personeelsbestand bestaat uit aanpakkers. Dit willen we in 2025 verdubbelen."

"Het zijn misschien wel de meest loyale collega's die we hebben."

Lees meer in De Telegraaf (betaald artikel)
Logo De Telegraaf

Werkfit met Vebego Participatie

Aanpakkers volgen een speciaal traject bij Vebego Participatie. Het doel? Dat iemand zonder extra begeleiding het werk als schoonmaker kan uitvoeren. Onze aanpakkers krijgen intensieve begeleiding en volgen trainingen zodat ze, na verloop van tijd, weer op eigen benen kunnen staan. Werkfit, noemen wij dat. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk aanpakkers aan het werk te krijgen en houden.

Mark Keur

"15% van ons personeelsbestand bestaat uit aanpakkers. Dit willen we in 2025 verdubbelen."

Impact op zowel werknemers als samenleving

Vebego Participatie heeft niet alleen een positieve impact op haar werknemers, maar ook op de samenleving als geheel. Zo blijkt uit een analyse van het onafhankelijke The Impact Institute.

 

“Het krijgen van een baan kan een wereld van verschil maken voor iemand die zich buiten de arbeidsmarkt bevindt. Het gaat niet alleen om een inkomen, maar ook om sociale meedoen, persoonlijke groei en het ontwikkelen van een gevoel van eigenwaarde’’, aldus Mark Keur. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn zeer trouw, hun ziekteverzuim is lager en ze leveren betere kwaliteit werk. Dat is uiteindelijk goed voor henzelf, voor ons, voor onze klanten én voor de samenleving. Zo wint iedereen!”

 

“We zoeken een baan bij de mens, en niet de mens bij een baan. Daardoor kan iedereen bij ons aan de slag.” Mark Keur, CEO Vebego Cleaning Services

Meer nieuws

Vebego Participatie Nieuwsbericht Hoofdfoto WSP Parkstad
mvo, participatie

Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk

16-04-2024
< 1 min.
Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk
Maas Cleanup Hoofdfoto
duurzaamheid, mvo, participatie

Vebego Participatie : een BCorp in woord en daad

26-03-2024
< 1 min.
Vebego Participatie : een BCorp in woord en daad
Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

19-02-2024
< 1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken