Shutterstock 144639305

De wereld een beetje beter maken met Vebego Foundation

Een betere dag van morgen voor kansarme kinderen en jongeren. Daar werken we aan via onze Vebego Foundation. “Samen met collega’s en partners maken we een verschil,” vertelt Josine Dekker, Coördinator Strategische Partners en Projecten bij Vebego Foundation. “Zo leveren we een bijdrage aan collega's die vrijwilligerswerk doen, steunen we stichtingen als Stichting Jarige Job en Sam& voor alle kinderen en koppelen we collega’s aan deze stichtingen wanneer zij zelf hulp kunnen gebruiken.”

 

Al sinds 2005 werkt Vebego Foundation aan een betere toekomst voor kinderen en jongeren tot 25 jaar. “Met ons partner- en ambassadeursnetwerk werken wij dagelijks aan het realiseren van maatschappelijke impact door verschillende programma’s en projecten,” aldus Josine.

Het vrijwilligerswerk van collega’s steunen

“Hoe meer collega’s zich inzetten voor een betere dag van morgen, hoe meer impact we samen maken. Daarom dragen wij graag een steentje bij aan het vrijwilligerswerk van onze mensen.” Elke werknemer van Vebego, die vrijwilligerswerk doet, kan een financiële bijdrage voor hun stichting aanvragen. Zo kon een collega dankzij de foundation nieuwe tenues aanschaffen voor ‘zijn’ honkbalteam met kwetsbare jongeren en kon een andere collega speelmateriaal aanschaffen voor het hondenasiel waar zij vrijwilliger is. 

Josine Dekker

Josine: “Hiermee ondersteunen we lokale stichtingen, tonen we waardering voor het vrijwilligerswerk van onze collega’s en stimuleren we hopelijk ook dat meer van onze mensen zich gaan inzetten voor de maatschappij. Zo maken we samen nog meer verschil.”

 

Samenwerkingen met stichtingen

De Vebego Foundation ondersteunt het werk van stichtingen, zoals Stichting Jarige Job. Deze stichting zet zich in voor kinderen voor wie het vieren van hun verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school niet vanzelfsprekend is. “Onze collega’s helpen onder andere mee met het inpakken van verjaardagsboxen. Zo kan elk kind een feestje vieren op de verjaardag. Het gaat hierbij niet zozeer om de verjaardag zélf: als je zelf je verjaardag nooit viert, wordt je ook minder snel uitgenodigd. En voor je het weet, hoor je er niet echt meer bij. Dat willen we voorkomen,” legt Josine uit.
Daarnaast werkt de foundation samen met Sam& voor alle kinderen, een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Kinderhulp en Stichting Jarige Job. “Deze stichting doet in feite hetzelfde: ervoor zorgen dat kinderen mee kunnen doen. Maar dan op een bredere manier, bijvoorbeeld door te helpen bij de aanschaf van schoolspullen of door sportlessen te betalen.”

 

Door en vooral ook vóór collega’s

Nog los van het ondersteunen van deze stichtingen bij hun werk, vervult de foundation ook een actieve rol in het helpen van collega’s wanneer dit nodig is. “Mensen praten niet makkelijk over geld. Al helemaal niet als er geldzorgen zijn. Collega’s kunnen daarom anoniem bij ons aankloppen. Indien nodig komt er een budgetcoach van onze partner de Budgetcoach Groep thuis langs om de zaakjes op orde te krijgen. Niet alleen bij geldzorgen, maar ook bij geldvragen kunnen zij helpen. Stel: Je wilt minder werken, een jaar ertussenuit, of eerder met pensioen. Zo’n besluit heeft een grote financiële impact. Het is dan belangrijk dat je weet wat er in jouw situatie mogelijk is.”
Ook koppelt Josine collega’s aan de stichtingen die de foundation ondersteunt. “Zo help ik collega’s met kinderen bijvoorbeeld met het aanmelden bij Sam& voor alle kinderen. Ik heb in mijn werk ook echt een missie: ik wil collega’s van Vebego laten weten dat de foundation er is. En dat we er juist ook voor hén zijn."

Meer weten of contact?

Vebego Foundation is een onafhankelijke stichting gelieerd aan familiebedrijf Vebego, waar Vebego Cleaning Services deel van uit maakt. De stichting organiseert en faciliteert maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Met als doel een betere toekomst voor kinderen en jongeren tot 25 jaar.

Meer weten? Stuur dan een mailtje naar Josine via info@vebegofoundation.com of neem een kijkje op de website:

Naar Vebego Foundation
Duurzaamheid maatschappij

Meer nieuws

MT Sprout Logo
mvo, participatie, award

Mark Keur (Vebego Cleaning Services) opgenomen in lijst Inclusive30

08-05-2024
< 1 min.
Mark Keur (Vebego Cleaning Services) opgenomen in lijst Inclusive30
B Corp Evenement Zuidas Amsterdam Vebego Participatie
participatie, mvo

Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen

25-04-2024
< 1 min.
Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen
Vebego Participatie Nieuwsbericht Hoofdfoto WSP Parkstad
mvo, participatie

Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk

16-04-2024
< 1 min.
Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk