Ontwerp Zonder Titel (2)

Erica stond op uit haar rolstoel en ging leven

Sommige mensen worden door tegenslagen gebroken. Anderen breken juist records. Zoals Erica Ronken. Zij overwon dertig jaar WAO, overleefde kanker en stapte uit haar rolstoel. Om daarna in te stappen als Care on Track-medewerker waar ze het interieur van NS-treinen schoonhoudt. “Mij krijg je niet klein!” 

Ambitie  

Erica Ronken (53 jaar) dendert door. Ze wil vooruit en bij Vebego Cleaning Services gaat deze Care on track-topper als een trein. Moeiteloos schakelt ze een tandje bij. Want ze gaat nóg eens zestien uur per week extra werken, nu als budgetcoach, ook bij Vebego. “Dat valt goed te combineren met mijn werk op de trein.” Onlangs heeft ze het contract getekend.  

 

Cadeau  

Erica was het ziek zijn beu. Op een gegeven moment had ze het helemaal gehad met de rolstoel en beperkingen. Ze doorliep een intensief traject en haar kansen keerden. “Ik weet wat tegenslag is en kan mij inleven in anderen. Als budgetcoach kan ik mensen helpen met het vinden van financiering. Ik wijs ze de weg naar gratis plekken en naar bewindvoering. Als ik kan helpen, dan doe ik dat. Met dank aan mijn vader. Hij heeft mij de opleiding tot budgetcoach cadeau gedaan.”  

 

Zoeken  

Het werk van je hart komt niet uit de lucht vallen. Het was even zoeken. Maar participatiecoach Nicole Warren, Senzer, vond wat Erica zocht: het Care on Track-team van Vebego Cleaning Services. “Ik voelde me direct als een vis in het water. Het is hier een grote familie. Een leuke tijd. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk toe, mede dankzij de begeleiding van Maarten Cobben, van Vebego Participatie. Als er iemand een stimulans is, dan is het Maarten wel. Mijn werk? Veel van mijn dagen krijgen een tien. Evenals mijn collega’s”. 

 

Sinterklaas  

Erica en de trein, een mooier stel kun je je bijna niet voorstellen. “Vooral de ontmoetingen zijn bijzonder. Leuke mensen in de coupé. Zo raakte ik aan de praat met een jongetje dat naar het kasteel ging waar Sinterklaas logeerde, in Helmond. Goh, daar woon ik ook. Waarop het jongetje zei: zullen we samen gaan? Zijn vader en moeder moesten lachen. Ik ook.”  

 

Directeur  

“Ik heb nóg een mooie ontmoeting gehad in de trein. Dat was met Evert Aarts, klantdirecteur NS van Vebego Cleaning Services. Ik ging onbewust naast hem zitten en, na een bijzondere kennismaking, vertelde ik hem over mijn plannen om budgetcoach te worden bij Vebego. Hij was een en al oor. Van het een kwam het ander. Zulke ontmoetingen kunnen je toekomst een handje helpen. Alsof je plannen vleugels krijgen.”  

 

 

Vlog   

Erica heeft haar rolstoel aan de wilgen gehangen en haar ziekte gedag gezegd. Deze budgetcoach met een passie voor treinen geniet van haar leven. Met volle teugen helpt zij anderen hun geldzaken op orde te krijgen. Binnenkort verschijnt haar eerste vlog. Over geld natuurlijk. Het werkt ongetwijfeld aanstekelijk.  

Microsoftteams Image (7)

Meer nieuws

Collage DDVDS Def Kl
trein, evenementen, werken bij vebego

De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld

17-06-2024
< 1 min.
De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld
Ondertekeningnsgraffiticontract 1
trein

Ook de komende jaren zorgt Vebego Cleaning Services weer voor schone graffiti-loze treinen

03-05-2024
< 1 min.
Ook de komende jaren zorgt Vebego Cleaning Services weer voor schone graffiti-loze treinen
P1051572
trein

Koningsdag 2024

29-04-2024
< 1 min.
Koningsdag 2024