Untitled Design (5)

North Sea Jazz: samen de schouders eronder en genieten

Accountmanagers, schoonmakers, grafisch vormgevers, operationeel managers: veel van onze collega’s hielp ook dit jaar mee in de schoonmaak tijdens North Sea Jazz. Als vaste schoonmaakleverancier van Ahoy, mag Vebego Cleaning Services jaarlijks deze klus klaren. Maar dit lukt de vaste schoonmaakteams niet alleen. En dus helpen collega’s uit elke hoek van de organisatie mee. Ook Judy Hage, teamleider bij Vebego Participatie, stak haar handen uit de mouwen en vertelt hoe zij dit ervaren heeft.

Normaliter werkt Judy dus bij Vebego Participatie; een zuster van Vebego Cleaning Services waar mensen werken die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Judy is hier verantwoordelijk voor diverse teams bij meerdere klanten en panden. Waaronder een klein team dat samen met een groter team van Vebego Cleaning Services bij Ahoy werkt. “Ondanks het kleine team dat hier werkt, is Ahoy wel mijn thuisbasis. Als ik niet bij andere klanten ben, houd ik hier kantoor. Ik ken Ahoy dus goed, en het is altijd dynamisch. Maar tijdens North Sea Jazz is het echt andere koek.”

Samen een enorme klus klaren

Net als veel collega’s hielp ze Vebego Cleaning Services met het schoonmaken van dit evenement. In de ochtenddienst werkte ze van ongeveer 06.00 tot 18.00 uur. “Dat zijn lange dagen, maar ja: het is wél North Sea Jazz. Dit is het drukste weekend van het jaar. Niet alleen voor Ahoy, ook voor ons. Ik vind het dan ook fijn om collega’s te kunnen helpen. Het is ook echt hectisch, je moet goed kunnen schakelen en er samen de schouders onder zetten. Zonder elkaar lukt het niet. De saamhorigheid tijdens dit evenement is dan ook enorm. Het is echt een enorme klus die je met zijn allen klaart. Dat maakt het een bijzondere ervaring.”

Een evenement dat écht leeft

Judy kijkt al weken naar dit weekend uit. “Het is een bijzonder evenement door het publiek dat erop af komt. Het is een heel gemêleerd gezelschap; van jong tot oud. Maar de dynamiek die het brengt op mijn werk, maakt dat ik al een tijdje bezig ben met North Sea Jazz. Onderling bespreken we wie er dit jaar allemaal komt helpen, we nemen draaiboeken door en bekijken welke artiesten er komen. Binnen onze organisatie leeft het echt.”

 

Maar daar niet alleen, ook in Rotterdam kun je niet om het evenement heen: “Overal hangen vlaggetjes en wordt North Sea Jazz aangekondigd. Als Rotterdammer maak je dat allemaal mee. Het is gewoon echt een hele happening hier in de stad. En tja; als ze in Rotterdam iets doen, doen ze het goed,” lacht ze.

Elk jaar toch weer iets beter

Vorig jaar hielp Judy ook al mee, in dezelfde rol tijdens de ochtenddienst. “Je krijgt dan weliswaar wat minder mee van het evenement zelf, maar wél van de soundtracks. Ik heb dit jaar de band van Seal horen repeteren en ben blijven luisteren naar Van Morrison.”

 

Maar de motivatie om steeds te helpen, zit vooral in de saamhorigheid. En in het zien hoe er steeds verbeterd wordt op basis van evaluaties. “Vorig jaar vonden we dat bepaalde dingen beter konden. En dat ging dit jaar ook echt beter. En zo hebben we nu weer dingen die voor volgend jaar weer beter kunnen. Ik ben dan ook benieuwd naar of dat volgend jaar dan ook echt beter gaat. Ik wil nu niet meteen toezeggen dat ik er weer bij ben. Al is die kans toch wel 99%.” 

Meer nieuws

Collage DDVDS Def Kl
trein, evenementen, werken bij vebego

De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld

17-06-2024
< 1 min.
De Dag van de Schoonmaker 2024 in beeld
IMG 8238
evenementen, participatie

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

10-06-2024
< 1 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run
Dela 2024 Header
werken bij vebego, klantcases

Eervol werk: schoonmaken in de uitvaartzorg

27-05-2024
< 1 min.
Eervol werk: schoonmaken in de uitvaartzorg