Vebego Participatie Nieuwsbericht Hoofdfoto WSP Parkstad

Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk

Vebego en WSP Parkstad sloegen jaren geleden de handen ineen om een inclusieve samenleving te bevorderen. Dit houdt in dat er voor iedereen in Zuid-Limburg een passende baan is. Zo maken we meedoen écht mogelijk. Met een nieuwe vijfjarige detacheringsovereenkomst voor 236 medewerkers met een Sw-indicatie, zetten we deze succesvolle samenwerking voort.

Betekenisvol werk voor iedereen

Navigeren naar werk kan, voor mensen met een Sw-indicatie, een uitdaging zijn. Ze hebben soms wat extra ondersteuning nodig om passend werk te vinden. De Sw-indicatie biedt ondersteuning en toegang tot aangepaste werkplekken en begeleiding om toch te kunnen werken. Deze collega’s werken vaak al lange tijd bij Vebego als schoonmaakmedewerker of conciërge. Hun inzet draagt bij aan een inclusieve werkomgeving, waar diversiteit en talent wordt gewaardeerd. Met de voortzetting van de samenwerking is er tevens de intentie om ons ook te richten op mensen die vallen onder de Participatiewet. Zodat ook zij meer kans hebben op een betekenisvolle baan.

Vebego Participatie WSP Parkstad

Impact op de samenleving

Mark van Haasteren, COO van Vebego, benadrukt het belang van het creëren van betekenisvol werk en het leveren van een positieve impact op de maatschappij: “Door onze samenwerking met WSP Parkstad te verlengen, dragen we bij aan de creatie van impactvolle banen. Daarnaast kunnen we onze klanten, die maatschappelijk betrokken zijn en zich inzetten om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle werkplek te bieden, blijven ondersteunen.” Vebego Participatie ondersteunt hierin.

 

Martin de Beer, voorzitter van de Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg en bestuursvoorzitter van WSP Parkstad benadrukt het belang van deze samenwerking en de waarde ervan voor de regio: “De voortzetting van deze samenwerking garandeert werkgelegenheid voor onze medewerkers uit de sociale werkvoorziening bij een belangrijke werkgever in de regio. Dit onderstreept de waardevolle bijdrage die onze medewerkers leveren aan werkgevers. Alleen door een nauwe samenwerking tussen werkgevers en overheid kunnen we de talenten, ook die van mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, optimaal benutten.”

Een Sw-indicatie is een officiële erkenning dat iemand een arbeidsbeperking heeft. Een Sw-indicatie wordt afgegeven door het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) in Nederland. Het UWV beoordeelt of iemand recht heeft op ondersteuning bij het vinden en behouden van werk vanwege een arbeidsbeperking. Mensen met een Sw-indicatie kunnen extra hulp krijgen bij het vinden en behouden van werk. Dit kan zijn omdat ze een handicap hebben of om andere redenen moeite hebben met werken. De Sw-indicatie opent deuren naar speciale banen en ondersteuning om succesvol te kunnen werken.

Meer nieuws

Zara Temmink (1)
participatie

Sporten is meer dan alleen een passie voor paralympisch sporter Zara Temmink

23-05-2024
< 1 min.
Sporten is meer dan alleen een passie voor paralympisch sporter Zara Temmink
MT Sprout Logo
mvo, participatie, award

Mark Keur (Vebego Cleaning Services) opgenomen in lijst Inclusive30

08-05-2024
< 1 min.
Mark Keur (Vebego Cleaning Services) opgenomen in lijst Inclusive30
B Corp Evenement Zuidas Amsterdam Vebego Participatie
participatie, mvo

Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen

25-04-2024
< 1 min.
Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen