Fae908334c0c247834bad2fe478ec725eaf57da0

Vebego Participatie behaalt B Corp-certificaat

Grote stap richting grootste facilitaire dienstverlener voor Nederland 


Naast Tony's Chocolonely, Seepje, Auping en Triodos Bank mag nu ook
Vebego Participatie zich officieel Benefit Corporation, beter bekend als B Corp, noemen. B Corps werken, naast het behalen van winst, aan een meer inclusieve en duurzame economie. Of, zoals B Corp het zegt: “using business as a force for good”.  

Maurice Frijns, directeur Vebego Participatie: “De certificering is een fantastische bevestiging van onze missie om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – wij noemen ze aanpakkers – aan het werk te helpen. Met de certificering voldoen we aan de hoogste standaarden voor sociale en duurzame prestaties, verantwoordelijkheden en transparantie. Het is een eer om onderdeel uit te maken van een beweging van meer dan 6.200 bedrijven in 86 landen die samen impact willen maken.” 

Verificatieproces 
Om B Corp te worden is Vebego Participatie beoordeeld op haar impact op sociale en milieuaspecten. Dit doet B-lab, de certificerende instantie, aan de hand van een pittig verificatieproces. Sven Bloem, Manager Groei & Strategie Vebego Participatie: “Om in aanmerking te komen voor het certificaat meet B-Lab al onze sociale en ecologische prestaties. B-lab beoordeelde onder meer de impact van onze activiteiten op onze medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. Daarnaast moesten we een minimale geverifieerde score behalen op de B Impact Assessment (BIA). Het traject nam bijna een jaar in beslag, maar was elk uur investering meer dan waard.” 

Niet verwonderlijk scoorde Vebego Participatie hoog op de sociale aspecten. Frijns: “Wij zijn een impactbedrijf dat goed schoonmaakt en gebouwen beheert en niet andersom. Door zoveel mogelijk aanpakkers aan het werk te helpen, dragen we concreet bij aan een samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dagelijks zijn meer dan 700 aanpakkers aan de slag bij onze opdrachtgevers. We bewijzen daarmee dat het mogelijk is om commercieel succesvol te zijn en tegelijkertijd impact te maken.” 


Mooiere teams
 
“Ik merk nog steeds dat er koudwatervrees is om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Uit angst voor potentieel verzuim of extra kosten in de aansturing. Mijn tip is om het gewoon te doen. Je krijgt er (veel) meer voor terug dan dat je erin stopt: meer werkplezier, mooiere teams en enorm loyale medewerkers.” 

Het B-Corp certificaat is drie jaar geldig. Ieder jaar opnieuw moet Vebego Participatie de BIA opnieuw doorlopen. Bloem: “En dat is goed, want hoewel we op de sociale aspecten uitzonderlijk hoog scoorden, hebben we nog stappen te zetten om onze negatieve impact op het milieu te verlagen en de impact op onze klanten verder te vergroten. Daar kunnen we de komende jaren mee aan de slag. Met dank aan de opdrachtgevers van het eerste uur!” 

___________________________________________________


Over
Vebego Participatie 
Onbeperkt bijdragen aan een samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Op de arbeidsmarkt en daarbuiten. Dat is waar wij dagelijks voor opstaan. Omdat wij geloven dat de wereld mooier is als iedereen meedoet. Als PSO 30+ gecertificeerde onderneming hebben we de ambitie de grootste sociale ondernemer in facilitaire dienstverlening te worden. Alleen dan faciliteren we met impact en maken we wel werk van de banenafspraak van 125.000 banen. Vebego Participatie is een dochterbedrijf van het 42.000 medewerkers tellende familiebedrijf Vebego dat actief is in schoonmaak, groenonderhoud en facility management. 


Over B Lab
 
B Lab transformeert de wereldeconomie ten gunste van alle mensen, gemeenschappen en de planeet. Als leider op het gebied van economische systeemverandering creëert ons wereldwijde netwerk standaarden, beleid, tools en programma's voor bedrijven. We certificeren bedrijven, ook wel B Corps genoemd, die het voortouw nemen. Op dit moment omvat onze B Corp beweging 506.000 medewerkers in meer dan 6.200 B Corps in 86 landen en 159 branches, en meer dan 200.000 bedrijven beheren hun impact met de B Impact Assessment en de SDG Action Manager. Bezoek www.bcorporation.eu voor meer informatie en om toe te treden tot de beweging.'' 

Over B Corporation
Kijk voor meer informatie op 
Bcorporation.net 

 

Meer nieuws

Sven Bloem Vebego Participatie.Png
participatie

Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk

18-07-2024
< 1 min.
Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk
IMG 8238
evenementen, participatie

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

10-06-2024
< 1 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run
Mitch En Chantal Bij VLM
evenementen, participatie

Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste

27-05-2024
< 1 min.
Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste