Mitch En Chantal Bij VLM

Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei vond de 31e editie van Vebego Limburgs Mooiste plaats. Al jaren is Vebego trotse naamsponsor van dit evenement. Op uitnodiging van Vebego doen paralympische handbike sporters Mitch Valize en Chantal Haenen ook mee. Vanuit Vebego sponsoren wij beide paralympische sporters. Een goede reden voor de organisatie van Vebego Limburgs Mooiste om met Mitch Valize in gesprek te gaan.

Een echt Heerlens evenement

Al sinds 2018 sponsort Vebego (voorheen Hago) het evenement. Vebego Limburgs Mooiste is een fietsevenement voor racefiets, mountainbike & gravel. Dit evenement is voor jong en oud. Amateur en professional. Kortom, iedereen kan meedoen. Dat geldt voor paralympische topsporters maar ook voor vele collega’s van Vebego. Ook zij stappen op de fiets om te genieten van de sfeer, de Limburgse gastvrijheid én de mooie omgeving.

 

Limburgs Mooiste is het eerste evenement dat landelijk in het bezit is van de titel ‘Schoon Evenement’. Zij zetten zich namelijk actief in om zwerfvuil te voorkomen. Daarnaast is Limburgs Mooiste een echt Heerlens evenement. De oorsprong van Vebego ligt ook in Heerlen. “De nadruk op schoon tijdens een event dat ook nog eens in onze achtertuin georganiseerd wordt, zijn uitstekende redenen om als naamsponsor in te stappen!,” aldus Paul Dassen, Business Unit Directeur Limburg Vebego Cleaning Services.

Team Vebego Bij VLM 3
Collegas VLM 4
Vebego Fietsers VLM
IMG 0394

Prachtige én uitdagende heuvels

Op uitnodiging van zijn sponsor Vebego reed de regerend Paralympisch en Wereldkampioen dit jaar de gele route 110 km, op zijn handbike uiteraard. De 28-jarige Mitch Valize is geboren en getogen in Heerlen. Hij traint graag in de heuvels van Limburg en ging daarom graag in op de uitnodiging van Vebego. “Ik ken de meerwaarde van onze heuvelachtige regio en de parcoursen van onze wedstrijden. Meestal train ik in eigen regio, maar ik ga ook weleens met de auto naar de Ardennen of de Eiffel om daar te kunnen trainen”, zo vertelt Mitch enthousiast.

Kracht benutten

In september 2015 is Mitch begonnen met handbiken, waarna hij in 2018 prof is geworden. Mitch: “Ik heb bewust gekozen voor de handbike. Het ligt me beter dan wielrennen. Ik heb meer kracht in mijn armen dan in mijn benen. Ik gebruik dus mijn sterke punten en spaar mijn benen, want ik moet nog minimaal 50 jaar op mijn prothese lopen.”

Handbiken naar een hoger niveau tillen

Zijn belangrijkste doel in het handbiken? Mitch vertelt ambitieus: “Komende zomer zijn natuurlijk de Paralympische Spelen in Parijs waar ik mijn titels bij de wegwedstrijd en tijdrit ga verdedigen. Vlak daarna is het WK, waar ik mijn wereldtitel hoop te verdedigen. Dat zijn korte termijn doelen. Op lange termijn houd ik me graag bezig met het professionaliseren van handbiken. Ik zie het handbiken graag groter en breder worden. Ik vind het heel belangrijk om mensen met een beperking kansen te kunnen geven en laten meedoen om het niveau omhoog te krijgen.”

Mitch En Chantal Bij VLM 2
Mitch Valize

“Kan ik niet, dat ken ik niet. Ik wil altijd van beter naar best. Altijd. Goed is niet prima voor mij”, zo sluit Mitch af.

Maak meedoen mogelijk

De ambities en visie van Mitch sluiten perfect aan bij Vebego, want ook wij maken meedoen mogelijk. Dat doen we onder andere door financiële support te bieden aan paralympische sporters, maar ook door evenementen te sponsoren zoals Limburgs Mooiste.   

 

Meer weten over Vebego Limburgs Mooiste? Kijk dan op www.limburgsmooiste.nl

Meer nieuws

Zara Temmink (1)
participatie

Sporten is meer dan alleen een passie voor paralympisch sporter Zara Temmink

< 1 min.
Sporten is meer dan alleen een passie voor paralympisch sporter Zara Temmink
B Corp Evenement Zuidas Amsterdam Vebego Participatie
participatie, mvo

Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen

< 1 min.
Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen
Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

< 1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken