UVA 2024 Header (1)

Vebego maakt heropening UVA mede mogelijk

De week in beeld
Dinsdag werden alle locaties van Roeterseiland gesloten om zoveel mogelijk herstel- en schoonmaakwerkzaamheden mogelijk te maken zodat het onderwijs weer snel kon opstarten.  Het vaste schoonmaakteam van de UVA stond om 5.45 klaar om hiermee te beginnen.  Dit team bestaat uit zo’n 50 schoonmakers van Vebego Cleaning Services. Dinsdag heeft dit team er mede voor gezorgd  om de centrale hal én de verdieping van het College van Bestuur in één dag zover als mogelijk op te ruimen en schoon te maken, zodat deze weer in gebruik genomen konden worden.
“Dat was deze keer een heel andere klus dan normaal; ramen en muren waren beklad met graffiti, vloeren waren besmeurd, meubilair was verplaatst en er was veel vernield. We hebben onze collega’s én materialen (hoogwerker en hogedrukreinigers) van Vebego Glas & Gevel  moeten inzetten én zijn met ons management bijgesprongen om dit karwei te klaren” aldus William Zoon, Operationeel Manager Vebego Cleaning Services.

“Deze dag heeft grote impact gemaakt op ons team; het was een heel bijzondere, indrukwekkende dag voor ons allen” aldus William.

Donderdagochtend in alle vroegte is de voorgevel van het ABC-gebouw beklad met rode verf. Onze collega’s Tim en Hassan van Glas & Gevel hebben bijna de hele dag met onder andere hogedrukreinigers de hele voorpui gereinigd. Een klus die ze normaal 2x per jaar uitvoeren. De week hiervoor heeft het Glas & Gevel-team al meer graffiti verwijderd bij diverse UVA-panden.

Meedoen weer mogelijk maken

“Wij zijn er trots op dat we meedoen weer mogelijk hebben gemaakt door in 1 dag deze enorme klus te klaren met ons vaste team. Docenten kunnen weer ‘gewoon’ aan het werk en studenten zoals Bruno en Diyar hebben weer toegang tot de universiteit waar de tentamens voor de deur staan.”

 

Partnership

Vebego is al meer dan 10 jaar de vaste schoonmaakpartner van de UVA. “Daardoor kunnen we met elkaar lezen en schrijven en zijn er ontzettend korte communicatielijnen. De waarde daarvan is afgelopen week extra onderstreept”, aldus William. ”We zijn dan ook trots op de complimenten die Nelly van den Oudenalder, operationeel contractbeheer van UVA ons stuurde: 

Vebego heeft direct al onze zorgen weggenomen door de regie te pakken en ervoor te zorgen dat er donderdagmorgen om kwart voor 6 een flinke ploeg schoonmaakmedewerkers stonden evenals opgetrommelde leiding. Hierdoor werd het een goed gecoördineerde schoonmaakactie. Binnen 5 uur stond het meeste meubilair weer in de ruimte waar het hoorde, was het vuil van de vloeren, kantoren van het weer toonbaar. De mannen van glasbewassing (die speciaal voor ons vrijgemaakt waren) zijn de hele dag bezig geweest om alle graffitileuzen te verwijderen. Het is bijna onvoorstelbaar hoe snel en vakkundig dit allemaal is gegaan. Onze dank gaat uit naar een ieder die zich voor ons donderdag zo enorm heeft ingezet, ik ben er echt ongelooflijk trots op dat jullie onze schoonmaakpartner zijn! We kunnen ons geen betere wensen!'

 

Deze inzet bleef ook niet onopgemerkt in de media: zowel bij het NOS Journaal (vanaf 12.52) als in de Volkskrant was er aandacht voor ons werk:

 

 

 

 

 

Volkskrant UVA Artikel

Meer nieuws

Ondertekeningnsgraffiticontract 1
trein

Ook de komende jaren zorgt Vebego Cleaning Services weer voor schone graffiti-loze treinen

< 1 min.
Ook de komende jaren zorgt Vebego Cleaning Services weer voor schone graffiti-loze treinen
Toverland Fenix Achtbaan Reinigen Glas En Gevel Hoofdfoto (1)
nu we er toch zijn, glas en gevelreiniging, klantcases

Van Ramen tot Rollercoasters: De diversiteit van Glas & Gevel

< 1 min.
Van Ramen tot Rollercoasters: De diversiteit van Glas & Gevel
Kledingcontainer
duurzaamheid, mvo, onderwijs

Van kleding recyclen tot ergonomische afvalwagen

< 1 min.
Van kleding recyclen tot ergonomische afvalwagen