Wastemover Header Final

De Wastemover: de oplossing voor fysiek zwaar werk

Bij Vebego Cleaning Services staat de mens centraal. Maak meedoen mogelijk is ons motto. We zijn dan ook continu op zoek naar manieren om het werk voor onze collega’s niet alleen efficiënter, maar ook lichter en gezonder te maken. Onze laatste innovatie, de Wastemover, is hier een mooi voorbeeld van. De Wastemover is ontstaan tijdens de KvK Business Challenge. Het doel was om een oplossing te vinden voor de lichamelijke belasting bij het verplaatsen van volle, zware containers. Zo kunnen onze collega’s beter én langer meedoen.

Streven naar veilige werkomstandigheden

Een aantal van onze collega’s legen en verplaatsen dagelijks afvalcontainers. Een taak die fysiek zwaar is. Vebego Cleaning Services hecht veel waarde aan de gezondheid van haar collega’s. We willen het werk zowel veilig als comfortabel maken. Yannick de Roos, Business Innovation Manager bij Vebego Cleaning Services: “In mijn rol als Business Innovation Manager ben ik altijd op zoek naar manieren om het werk voor onze schoonmakers fijner, slimmer of beter te kunnen doen. Zo draag ik bij aan onze missie: Great Work, duurzaamheid en continuïteit.” 

Yannick de Roos

De zoektocht naar een oplossing

De KvK Business Challenge biedt bedrijven de kans om samen met startups en andere innovatieve partners te werken aan oplossingen voor bepaalde problemen. Voor Vebego Cleaning Services de perfecte gelegenheid om iets te ontwikkelen zodat het verplaatsen van volle afvalcontainers minder zwaar zou worden. 

 

Yannick licht toe: “De containers wegen tussen de 75 en 100 kilo. Een middagje rondsjouwen met zo’n container bezorgde mij schouderklachten. Vanuit de operatie is actief gevraagd om een oplossing. Het was wel duidelijk dat we een concrete uitdaging hadden. In de markt kon ik geen oplossing vinden voor dit probleem. Vanuit daar zijn we met KvK in gesprek geraakt en gingen we op zoek naar een unieke oplossing. En dat bleek een goede zet te zijn.” 

Samenwerking met ontwerpbureau Fluctus

Via de KvK Business Challenge is Vebego op zoek gegaan naar een partner die kon helpen bij de uitdaging van de zware containers. Die vonden ze in ontwerpbureau Fluctus. Yannick: “Het werd vrij snel duidelijk dat Fluctus ons verder kon helpen. Ze benaderden de container namelijk van de voorkant. Dat voorkomt dat je de bak een stuk naar voren moet tillen voordat je deze kunt verplaatsen. Fluctus kwam met een concept waar we erg enthousiast van werden. De eenvoud van hun idee gaf de doorslag.” 

Geduld en moeite worden beloond

Zonder slag of stoot ging het niet. “Toen we het proces ingingen, dachten we: het is een container, een gestandaardiseerd product, dus hoe moeilijk kan dat zijn? Al snel kwamen we erachter dat er verschillende containers in omloop zijn en dat het verplaatsen van containers door liften en beveiligde deuren extra inspanning vraagt van het personeel. Daardoor werd de uitdaging wat complexer. Want we wilden een standaardoplossing, voor alle situaties en containers. We zagen continu het belang van de oplossing”, aldus Yannick. 

De Wastemover aan het werk

Inmiddels heeft de KvK business challenge een schaalbaar product opgeleverd. Yannick vertelt enthousiast: “Zoals we vooraf al dachten, blijkt de Wastemover ook écht een ergonomisch hulpmiddel voor onze collega’s. Dit hebben wij ook extern laten toetsen. Tijdens de eerste tests had ik al rayonmanagers aan de lijn met de vraag wanneer ‘het’ af is, want ze wilden dit graag in gebruik nemen. Een ander plaatste al direct een bestelling. Collega’s waren meteen super enthousiast. Het is fijn om te zien dat het product ook echt doet wat het belooft. Een positieve impact hebben op het werk van onze collega’s, dat is wat iedereen bij Vebego Cleaning Services wil. En met de Wastemover als hulpmiddel kunnen we dat nu ook.” 

Waste Mover Gif

Collega Nienke laat zien hoe simpel de Wastemover werkt!

In 2023 heeft de innovatieve oplossing bovendien de Finy Goedmakers Award gewonnen. Dit is een award voor het meest inspirerende en impactvolle project binnen Vebego.

En dan nu echt in productie

De Wastemover is in productie en te koop bij ons zusterbedrijf Alpheios, partner in de schoonmaak. Alpheios biedt maatwerkoplossingen, adviezen en producten aan schoonmaakorganisaties om ervoor te zorgen dat zij hun werk efficiënt, vitaal en met plezier kunnen doen.  

De eerste 60 stuks rollen in de zomer van 2024 van de band en zijn exclusief voor Vebego Cleaning Services. Daarna is de Wastemover voor iedereen te bestellen bij Alpheios. We gunnen alle schoonmakers (of andere mensen die met zware containers moeten sjouwen) deze unieke oplossing. 

Ergonomische Impact Wastemover NL

Interesse?

Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Samen maken we schoonmaken niet alleen efficiënter, maar ook menselijker.

Werk je met ons samen? Vraag het dan jouw directe contactpersoon.

Contact
WM FRONT CONTAINER 240618

Meer nieuws

Ergocoaching 2
duurzaamheid, over vebego

Ergo-coaching maakt langer meedoen mogelijk

< 1 min.
Ergo-coaching maakt langer meedoen mogelijk
Zuidas Duurzaamheidsprijs2
mvo, award

Vebego wint Zuidas Duurzaamheidsprijs

< 1 min.
Vebego wint Zuidas Duurzaamheidsprijs
Kledingcontainer
duurzaamheid, mvo, onderwijs

Van kleding recyclen tot ergonomische afvalwagen

< 1 min.
Van kleding recyclen tot ergonomische afvalwagen