Zuidas Duurzaamheidsprijs2

Vebego wint Zuidas Duurzaamheidsprijs

Wij zijn super trots, want wij mochten de Zuidas Duurzaamheidsprijs in de categorie Maatschappij & Economie in ontvangst nemen. Deze prijs ontvingen we voor onze inzet voor meer inclusiviteit op de Zuidas. Dit doen we door mensen met een afstand op de arbeidsmarkt te helpen aan een betekenisvolle baan bij een van de bedrijven die hier gevestigd zijn.

 

Ons doel is om betekenisvolle banen te creëren die helpen betekenisvolle levens opbouwen. Inmiddels bestaat veertien procent van ons personeelsbestand uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door ons Aanpakkers genoemd. Dit maakt ons de grootste inclusieve werkgever van Nederland.

Maar wat voor ons heel normaal is, is voor anderen best bijzonder. "Ook de Zuidas heeft nog een lange weg te gaan heeft op het gebied van inclusie”, zegt Sven Bloem, manager Groei en Strategie van Vebego Participatie. “Wij willen hier vanuit onze bedrijfsfilosofie verandering in brengen.”

Inclusie als kernwaarde

Projectmatig hebben we ervoor gezorgd dat er bij vijftig bedrijven verspreid over de regio Groot Amsterdam projecten lopen om Aanpakkers aan een baan te helpen. Een behoorlijk impact, die de jury van de Zuidas Duurzaamheidsprijs zeker kan waarderen. Zij noemen onze visie een ‘lichtend voorbeeld’ in de ondernemerswereld. 

Zuidas Duurzaamheidsprijs

“Vebego heeft niet alleen banen gecreëerd, maar ook kansen op een beter leven. Ze hebben het verschil gemaakt in de levens van velen, en in onze perceptie van wat mogelijk is. Wat Vebego onderscheidt, is hun vastberadenheid om inclusie te integreren in hun bedrijfsmodel. Niet als een bijzaak, maar als een kernwaarde. Ze begrijpen dat inclusie niet alleen een ethische verplichting is, maar ook een investering in de toekomst.”

 

De Zuidas is pas het begin

Vanwege nieuwe EU-richtlijnen wordt het voor grote bedrijven in Nederland vanaf 2024 verplicht om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Deze richtlijn biedt bedrijven de kans stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hun impact op de samenleving te vergroten.
“Wij willen helpen de Zuidas te transformeren tot een inclusieve werkomgeving”, zegt Bloem. Tijdens Inclusivity '23, een door ons georganiseerd inclusiviteitsevenement, tekenden 100 bedrijven op de Zuidas voor hun commitment om deze doelgroep kansen te bieden.
“Het doel is dat bij elk bedrijf een Aanpakker werkt. En als dit project aanslaat gaan we uitbreiden naar andere steden in Nederland, zodat ook daar meer inclusiviteit ontstaat.”

Ga jij ook voor meer inclusie?

Dan heb je wellicht vragen over hoe dit kunt realiseren binnen jouw bedrijf. Want hoe formuleer je nu eigenlijk juiste KPI's? En hoe begeleid je Aanpakkers als ze eenmaal in dienst zijn?

Sven komt graag op bezoek om je hiermee verder te helpen of neemt je met plezier mee op bezoek bij een van onze opdrachtgevers in het land. Laat je gegevens of die van een collega achter en Sven neemt zo snel mogelijk contact met je op.  

Contact met Sven
Great work

Meer nieuws

MT Sprout Logo
mvo, participatie, award

Mark Keur (Vebego Cleaning Services) opgenomen in lijst Inclusive30

08-05-2024
< 1 min.
Mark Keur (Vebego Cleaning Services) opgenomen in lijst Inclusive30
B Corp Evenement Zuidas Amsterdam Vebego Participatie
participatie, mvo

Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen

25-04-2024
< 1 min.
Vooroordelen wegnemen en inclusie omarmen
Vebego Participatie Nieuwsbericht Hoofdfoto WSP Parkstad
mvo, participatie

Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk

16-04-2024
< 1 min.
Vebego en WSP Parkstad maken meedoen voor iedereen mogelijk