Participatielandgraaf

Samen voor een inclusieve arbeidsmarkt met Participatie@Work!

Het is een flinke opgave om alle mensen met arbeidsvermogen te activeren en duurzaam aan het werk te krijgen of te houden. Om deze doelstelling te realiseren, hebben Vebego Participatie, Mens Ontwikkel Bedrijf (MOB) Landgraaf en Gemeente Landgraaf een intentieverklaring getekend om een nieuw project onder de noemer Participatie@Work vorm te geven. Doel van dit project is enerzijds om uitstroom van werkzoekenden te creëren en anderzijds het groeiend tekort aan schoonmaakmedewerkers kleiner te maken.

 

Om mismatch en vroegtijdig beëindigen van plaatsingen (mismatch op langere termijn) te voorkomen biedt het project Participatie@Work door middel van aanpassing in de werkprocessen, verbreding van de taken / werkactiviteiten en meer tijd te nemen voor de ontwikkeling en groei van de huidig werkzoekenden. Om dit te realiseren worden samen met de Gemeente Landgraaf door Vebego Participatie op geschikte werklocaties een leerwerkbedrijf opgezet, genaamd Participatie@Work.

 

Het doel en de kracht van deze samenwerking ligt in het vormgeven van een arrangement waardoor de afstand tot de arbeidsmarkt zo ver als mogelijk wordt verkleind door leren en werken op locatie met als uiteindelijke doel een duurzame participatie op de reguliere arbeidsmarkt voor medewerkers behorend tot de doelgroep.

Vebego Participatie is onderdeel van Vebego Cleaning Services.

Meer nieuws

Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

19-02-2024
< 1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken
Great work
overvebego, mvo

Een collega helpen, creëert een beweging

06-02-2024
< 1 min.
Een collega helpen, creëert een beweging
Judy, Paulina En Team
participatie, mvo

Iedereen een rol van betekenis bij Vebego Participatie

08-01-2024
< 1 min.
Iedereen een rol van betekenis bij Vebego Participatie