Smarthygine 1

Slimmer schoonmaken in het onderwijs

Je werk leuker maken hoeft niet altijd moeilijk te zijn; het vraagt vaak vooral om een beetje fantasie en oplossingsgerichtheid. Onze collega Thomas Kraan is locatiemanager bij Hogeschool Utrecht en zag zijn team daar ontzettend vaak richting de afvalcontainers lopen. Niet het meest leuke klusje. En het kost ook nog eens ontzettend veel tijd. Dat moet anders kunnen, dacht hij. 

Het voortgezet onderwijs, de hogescholen en universiteiten hebben in elk geval een ding gemeen: het grote aantal prullenbakken. Zo ook bij Hogeschool Utrecht. Om deze prullenbakken te legen, gebruiken we normaliter een werkwagen waar vier vuilniszakken tegelijk in kunnen. Voor veel locaties is dit ruimvoldoende. Maar op een locatie met vijf verdiepingen, waar er minstens 60 vuilniszakken per dag doorheen gaan, betekent dit vooral veel op en neer lopen naar de containers. 

Een echte oplossing was hier niet voor. Totdat Thomas in een ziekenhuis zag hoe daar het vuile beddengoed werd opgehaald: met grotere karren die makkelijk te hanteren zijn. En dus nam hij contact op met de leverancier en liet hij de karren ombouwen tot ergonomische afvalkarren voor Vebego Cleaning Services. Zijn collega’s vervoeren nu, in plaats van vier, gemakkelijk zestien vuilniszakken per keer. Daardoor houden ze tijd over andere zaken. En dat maakt hun werk een stuk leuker! 

Meer nieuws

Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

19-02-2024
< 1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken
Great work
overvebego, mvo

Een collega helpen, creëert een beweging

06-02-2024
< 1 min.
Een collega helpen, creëert een beweging
Judy, Paulina En Team
participatie, mvo

Iedereen een rol van betekenis bij Vebego Participatie

08-01-2024
< 1 min.
Iedereen een rol van betekenis bij Vebego Participatie