VCA**-keurmerk

Onze mensen zijn belangrijk. Daar dragen we dan ook zorg voor. Door te garanderen dat ze veilig en gezond hun werk kunnen uitvoeren. Met respect voor het milieu. Daarom zorgen we ervoor dat we voldoen aan het keurmerk VCA 2017/6.0 / VGM Checklist Aannemers (VCA). Als onderdeel van al onze certificaten en keurmerken.

VCA Logo (2)

Wat is het VCA**-keurmerk?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificeerbaar veiligheidsmanagementsysteem voor aannemers en bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogde risico's, zoals bouw-, installatie- en onderhoudswerkzaamheden. Het doel van VCA is om veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer te bevorderen door risico's te identificeren, te beheersen en te minimaliseren.

VCA-certificering omvat het implementeren van procedures en maatregelen om de veiligheid van werknemers, onderaannemers en omgeving te waarborgen. Dit omvat het trainen van personeel, het creëren van veilige werkomstandigheden, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, het beheersen van gevaarlijke stoffen en het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Het behalen van een VCA-certificaat toont aan dat een organisatie voldoet aan de vereisten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en is vaak een vereiste voor het uitvoeren van werkzaamheden binnen bepaalde sectoren, met name in de bouw en industrie.

Wat doen we?

Schoonmaken in risicovolle omgevingen vraagt om extra veiligheid. Voor onze opdrachtgevers, collega’s en andere betrokkenen. Met aandacht voor gezondheid en het milieu. We zorgen ervoor dat onze mensen de juiste kennis hebben via voorlichting en instructies. Op basis van veiligheidsprocedures en -richtlijnen. Hierdoor hebben we het VCA**-keurmerk gekregen voor schoonmaakwerkzaamheden en aanverwante facilitaire diensten in risicovolle omgevingen, en voor technisch en esthetisch gevelonderhoud en specialistische reiniging.

Glasbewassing Betrouwbaredienstverlening

Wat is het resultaat?

Onze aanpak en het VCA**-keurmerk laten zien dat we zorgen voor een veilig, gezond en milieuvriendelijk werkklimaat. Een verhoogde veiligheid heeft als resultaat minder ongevallen en verzuim. Als onze collega’s zich veilig voelen tijdens hun werk, dan zijn ze gemotiveerder en productiever. En dat zien opdrachtgevers terug in het eindresultaat, great results.

Voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden en aanverwante facilitaire diensten in risicovolle omgeving is Vebego Cleaning Services in het bezit van Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA**). Dit betekent dat locaties waar onze collega’s werkzaamheden uitvoeren in risicovolle omgevingen; ingericht zijn volgens VCA. Dat wil zeggen dat onze collega’s VCA opgeleid zijn en in het bezit zijn van een VCA Basisveiligheid of VCA VOL.

Al onze medewerkers ontvangen een basisinstructie schoonmaakonderhoud en worden in het eerste jaar dat ze bij ons werkzaam zijn, aangemeld voor de Basisopleiding Schoonmaken. Zowel bij de basisinstructie als de basisopleiding is aandacht (en instructie) voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden. We letten daarbij overigens niet alleen op fysieke veiligheid; maar ook op ergonomie.

Daarnaast komt het ook voor dat de werkzaamheden niet in een risicovolle omgeving worden uitgevoerd; maar een VCA diploma wel vereist is voor het betreden van het terrein. Wij zorgen er dan voor dat onze collega’s hun opleiding volgen en examen behalen.

Benieuwd naar het keurmerk?

Naar VCA certificaat